DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1122 -0.06%
ALTIN 2.298,550,94
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

4×4, SOKAK KÖPEKLERİ MESELESİNİ  MASAYA YATIRIYOR

4×4, SOKAK KÖPEKLERİ MESELESİNİ  MASAYA YATIRIYOR

ABONE OL
Ocak 26, 2023 14:34
4×4, SOKAK KÖPEKLERİ MESELESİNİ  MASAYA YATIRIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Sokak köpekleri son dönemin en hararetli konularının başında geliyor. Barınaklar yeterli mi, hayvanlara uygulanan şiddetin cezai yaptırımı ne olmalı gibi tartışmalı başlıklar gündemden hiç düşmüyor. GAİN’in haber-yorum programı 4×4, yeni bölümü “Sokak Köpekleri”nde bu zor sorulara dört farklı bakış açısından verilen cevapları bir araya getiriyor. 

Türkiye’de kısa aralıklarla sürekli gündeme gelen fakat bir türlü çözüme kavuşamayan konuların başında kuşkusuz hayvan hakları geliyor. Son dönemde Konya’daki barınakta köpekleri kürekle katledenlerin tahliye edilmesinin ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Hayvanseverlerin yıl sonunda gerçekleştirdikleri Yenikapı mitingi büyük ses getirdi. Bir taraf sokak köpeklerini mahallelerinin bir bireyi olarak kabul edip birlikte huzur içinde yaşamanın mümkün olduğunu savunurken, diğer taraf “dehşet saçıyorlar” diyerek radikal önerilerde bulunuyor.

Türkiye’nin üzerinde fikir birliğine varılması zor, tartışmalı gündem maddelerini farklı uzmanların görüşleri eşliğinde mercek altına alan “4×4”, bu haftaki yeni bölümünde sokak köpekleri meselesini tartışıyor. Hayvanlara Adalet Derneği Başkanı Av. Hülya Yalçın, Güvenli Sokaklar Derneği İstanbul Temsilcisi Ercan Özçelik, gazeteci-yazar Ozan Gündoğdu ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Mine Yıldırım konuya dair değerlendirmelerini paylaşıyor.
Meseleyi nasıl formüle etmeli; sokak köpekleri sorunu mu yoksa sokak köpeklerinin sorunu mu? Medeniyet hangisi; Batı modeli mi, Türkiye pratiği mi? Sokak köpeği “siyaseti” ne demek; kutuplaşma neden bu kadar tırmandı? Barınaklar çözüm mü; yeni yollar mı bulunmalı? Tüm bu soruların cevapları, deneyimli gazeteci Can Ertuna’nın GAİN için hazırladığı 4×4’ün “Sokak Köpekleri” bölümünde.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.