DOLAR 32,3307 -0.1%
EURO 34,7599 -0.12%
ALTIN 2.391,89-0,19
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ABD ve İsrail Arasında Gizli İstihbarat Mutabakatı: Endişeler Artıyor
  • Haber Ab
  • Dünya
  • ABD ve İsrail Arasında Gizli İstihbarat Mutabakatı: Endişeler Artıyor

ABD ve İsrail Arasında Gizli İstihbarat Mutabakatı: Endişeler Artıyor

ABONE OL
Nisan 1, 2024 18:04
ABD ve İsrail Arasında Gizli İstihbarat Mutabakatı: Endişeler Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstihbarat Mutabakatı ve Artan Faaliyetler

WSJ’ye göre ABD’li yetkililer, 7 Ekim 2023’ten çok kısa bir süre sonra ABD ve İsrail arasında gizli bir mutabakat yapıldığını açıkladı. Bu mutabakatın, istihbarat ağını geliştirmeyi amaçladığı belirtilirken aynı dönemde ABD’nin Gazze’ye yönelik istihbarat faaliyetlerini arttırdığı kaydedildi.

Endişe Veren Durum

Yetkililer, paylaşılan bilgilerin uluslararası hukuka uygun ve sivil kayıplara zarar vermeyecek şekilde kullanılması gerektiğini vurgulasa da, İsrail’in temin ettiği istihbaratın nasıl ve hangi amaçla kullandığı belirsizliğini koruyor. Bu belirsizlik, ABD’nin Gazze’deki sivil kayıplara katkıda bulunduğu endişelerini artırıyor.

İstihbarat Kullanımı ve Amaçları

ABD’li yetkililer, Hamas’ın elindeki rehineleri kurtarmak ve olası İsrail saldırılarını önlemek amacıyla yapılan istihbarat paylaşımının temel hedef olduğunu savundu. Ancak İsrail’in bu bilgileri nasıl kullandığı net bir şekilde bilinmiyor.

İsrail-ABD İstihbarat İşbirliği

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, 30 yıllık görev süresi boyunca ABD ile İsrail arasındaki istihbarat ve askeri işbirliğinin hiç bu kadar yüksek olmadığını ifade etti. Benzeri görülmemiş bir istihbarat koordinasyonundan bahseden Hagari, işbirliğinin önemine dikkat çekti. Ancak ABD Temsilciler Meclisi ve İstihbarat Komitesi Üyesi Jason Crow, paylaşılan istihbaratın ABD’nin ulusal değerleri ve güvenlik çıkarlarıyla örtüşmediğini vurguladı ve endişelerini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.