DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055077-0,99%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Airbnb Güvenlik Kameraları Politikasında Değişiklik Yaptı
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Airbnb Güvenlik Kameraları Politikasında Değişiklik Yaptı

Airbnb Güvenlik Kameraları Politikasında Değişiklik Yaptı

ABONE OL
Mart 12, 2024 18:13
Airbnb Güvenlik Kameraları Politikasında Değişiklik Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Airbnb, güvenlik kameralarına ilişkin politikasında güncelleme yaptığını duyurdu. Şirketin yeni politikası, konaklama ilanlarında iç mekan kameralarının yasaklandığını ve dış mekan kameraları ile diğer cihazların kullanımına yönelik kapsamlı kurallar getirildiğini belirtiyor.

Önceki Politika ve Güncelleme

Önceki politikaya göre, rezervasyon öncesinde belirtilen ve açıkça görülebilen oturma odaları veya koridorlar gibi ortak alanlarda güvenlik kameralarının kullanımına izin veriliyordu. Ancak şirketin yeni politikasına göre, 30 Nisan’dan itibaren sadece dış mekan kameralarına izin verilecek.

Etkileri ve Hassasiyet

Açıklamada, güvenlik kamerasına ilişkin kuralların sıkılaştırılmasının Airbnb’deki listelenen konaklama yerlerinin küçük bir bölümünü etkileyeceği vurgulanırken, bu değişikliğin misafirlerin gizlilik ve güvenliği açısından önemli olduğu belirtiliyor. Özellikle uluslararası basında Airbnb misafirlerinin konaklama yerlerinde güvenlik kameraları bulduklarında şaşırdıkları yönünde haberler çıkmıştı.

Yeni Politika ve Uygulama

30 Nisan’dan sonra şirketin yeni politikasının ihlali durumunda konaklama yerlerinin veya ev sahibi hesaplarının platformdan kaldırılabileceği de vurgulanıyor. Bu adımın, Airbnb platformunda güvenli ve gizliliğe saygılı bir konaklama deneyimi sunulması için atıldığı belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.