DOLAR 34,2435 -0.06%
EURO 37,3028 -0.26%
ALTIN 2.933,080,55
BITCOIN 22818111,01%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Yapısal Reformlar Önümüzdeki Yılın Önceliği Olacak
  • Haber Ab
  • Gündem
  • AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Yapısal Reformlar Önümüzdeki Yılın Önceliği Olacak

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Yapısal Reformlar Önümüzdeki Yılın Önceliği Olacak

ABONE OL
Ekim 1, 2024 21:11
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Yapısal Reformlar Önümüzdeki Yılın Önceliği Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yasama Dönemi ve Siyasi Gündem

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Meclisin yeni yasama döneminde ele alacağı kanun çalışmaları ve siyasetin gündeminde yer alacak konular hakkında açıklamalarda bulundu. Meclisin, tatile girmeden önce gündemine aldığı kanun tekliflerini öncelikle ele alacağını belirten Ala, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasına dair kanun teklifi ile Tüketici Korunması Kanunu’nda değişiklik teklifi ve 9. Yargı Paketi’nin görüşmelerinin yapılacağını açıkladı.

Yapısal Reformlar ve Ekonomi

Ala, yeni yasama yılında en önemli başlığın uzun süredir üzerinde çalışılan yapısal reformlar olduğunu vurgulayarak, ekonomi programına destek olacak, enflasyonu düşürecek, büyümeyi hızlandıracak, ihracatı artıracak reformların önceliklerinin olacağını ifade etti. Yeni anayasa çalışmalarının da bu yılın önemli ana başlıklarından biri olacağını belirten Ala, sivil bir anayasanın Türkiye’nin ekonomik ve demokratik istikrarını güvence altına alacağını söyledi.

Sivil Anayasa Yapım Süreci

Ala, sivil bir anayasa yapım sürecinin önemine değinerek, tartışma ve müzakerelerin metin oluşturmaya öncelik verilmesi gerektiğini belirtti. Anayasanın ruhunun yapım süreciyle oluştuğunu vurgulayan Ala, demokratik bir anayasanın toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini ve onaylanması için herkesin katkı sunabileceği bir ortam yaratılması gerektiğini ifade etti.

Reformlar Yılı

Ala, yapısal reform çalışmalarının devam edeceğini ve Türkiye’yi gelişmiş ülkeler liginde üst sıralara taşıyacaklarını dile getirdi. Önümüzdeki yılları reformlar dönemi olarak tanımlayan Ala, ekonomik, siyasi ve sosyal alanda yapısal reformlarla ülkenin Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmasını amaçladıklarını belirtti. Reformların toplumun her kesiminden gelen geri bildirimlerle şekilleneceğini vurgulayarak, kamu, özel sektör ve sivil toplumun da bu süreçte aktif rol alacağını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.