DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alman Şansölye Scholz: “NATO ve Transatlantik İşbirliği Önemli”
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Alman Şansölye Scholz: “NATO ve Transatlantik İşbirliği Önemli”

Alman Şansölye Scholz: “NATO ve Transatlantik İşbirliği Önemli”

ABONE OL
Mart 19, 2024 18:06
Alman Şansölye Scholz: “NATO ve Transatlantik İşbirliği Önemli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın Nükleer Silahlara İhtiyacı Yok

Almanya Şansölyesi Scholz, “Almanya’nın kendi nükleer silahlarına ihtiyacı yok” ifadesini kullanarak NATO’nun Avrupa güvenliğinin temel taşı olduğunu vurguladı. Scholz, ABD ve Avrupalı ortakları arasındaki farklılıklara rağmen transatlantik bağların güçlü ve önemli olduğunu belirtti.

Putin’e Verilecek Mesaj: Ukrayna’ya Kararlı Yardım

Scholz, Rusya Devlet Başkanı Putin’e en önemli mesajın Ukrayna’ya kararlı bir askeri yardım yapılması olduğunu işaret ederek, Almanya’nın Ukrayna’ya verdiği desteği sürdüreceklerini vurguladı. Ayrıca, Ukrayna konusundaki tartışmaları sert bir dille eleştirerek, “Almanya’daki tartışmalar gülünç olmaktan öteye gitmiyor. Ülke olarak bizim için utanç verici” ifadelerini kullandı.

Taurus Füzeleri Teslimatı ve Tartışmalar

Scholz, Taurus seyir füzeleri teslimatıyla ilgili tartışmaların Almanya dışında anlaşılmadığını belirterek, ihtiyatlılığı tereddüt olarak görmeyen bir tartışma istediğini dile getirdi. Bazı Alman siyasetçilerin, Almanya’nın kendi nükleer cephaneliğini geliştirmesini ve ABD’ye olan bağımlılığını azaltmasını önerdiğini hatırlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.