Houston Rockets’ın San Antonio Spurs’ü 114-101 mağlup ettiği maçta Alperen Şengün, 45 sayı, 16 ribaunt, 3 asist, 5 top çalma, 1 blokla muazzam bir performans sergiledi. 21 yaşındaki genç oyuncu, tarihe en çok sayı atan Türk basketbolcu olarak geçti.
Maç sonrası yaptığı açıklamada performansını dün ameliyat olan takım arkadaşı Tari Eason’a adayan Alperen Şengün, “Onu çok seviyorum. Daha güçlü geri gelecektir. Ona ihtiyacımız var” dedi. Tari Eason da duygusal bir paylaşımla Şengün’ün sözlerine karşılık verdi.
Alperen Şengün, bir maçta en az 45 sayı, 15 ribaunt, 5 top çalma istatistiklerine ulaşan 5. oyuncu olarak tarihe geçti. Ayrıca, bu başarıyı elde eden en genç isim oldu.
Doğu Konferansı lideri Boston Celtics’i 105-104 yenen Cleveland Cavaliers, rakibinin 11 maçlık galibiyet serisine son verdi. Dean Wade’in 23 sayı, 8 ribauntla öne çıktığı Cavaliers, mücadeleyi kazanmayı başardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.