DOLAR 34,2268 0.11%
EURO 37,3352 0.24%
ALTIN 2.928,840,08
BITCOIN 22861900,75%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara’nın Başkent Olma Süreci ve Önemi

Ankara’nın Başkent Olma Süreci ve Önemi

ABONE OL
Ekim 13, 2024 21:10
Ankara’nın Başkent Olma Süreci ve Önemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Başkent Olma Yolculuğu

Ankara’nın başkent olma süreci, Türk milletinin istiklal mücadelesinde tarihi bir rol üstelenen ve Cumhuriyet’e uzanan yola ev sahipliği yapmasıyla başlamıştır. Ankara’nın kaderinin Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da şehre gelişiyle değiştiği belirtilmektedir.

Ankara’nın Önemi ve Rolü

Ankara, tarihte gelişme ve ilerleme mücadelesiyle hızla kalkınan bir şehir olmuştur. Bugün 1,5 milyon öğrencisiyle eğitim alanında da başkent konumunda olan Ankara, teknoparklar, üniversiteler, sanayi bölgeleri ve uluslararası kurumların yoğunlaştığı bir şehir haline gelmiştir.

Ankara’nın Güçlü Yapısı

Vali Vasip Şahin, Ankara’nın ekonomik, sosyal ve beşeri sermaye bakımından güçlü olduğunu vurgulamıştır. Ankara’nın kültürel değerleri koruyarak ülkenin gelişmesinde ve demokrasinin güçlenmesinde öncü rolüne devam edeceğini belirtmiştir.

Ankara’nın Mirası ve Sorumluluğu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın millet iradesinin simgesi, bağımsızlık ve özgürlüğün nişanesi olduğunu ifade etmiştir. Yavaş, Ankara’nın geçmişin izlerini taşıdığını ve bu mirasa sahip çıkmanın büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulamıştır.

Ankara’nın Geleceği

Gelecekte de Ankara’nın tarihi mirasını koruyarak, insan odaklı projeleri hayata geçirerek şehri daha da güzelleştirmeyi amaçladıklarını belirten Yavaş, Ankara’nın başkent olmasında emeği geçen herkesi rahmetle anarak, “Yaşasın Ankara, yaşasın Cumhuriyet.” demiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.