DOLAR 34,2195 0.08%
EURO 37,3647 0.3%
ALTIN 2.929,310,10
BITCOIN 22853380,86%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ASELSAN’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Yerli ve Milli Üretim Radar Teslimatı
  • Haber Ab
  • Teknoloji
  • ASELSAN’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Yerli ve Milli Üretim Radar Teslimatı

ASELSAN’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Yerli ve Milli Üretim Radar Teslimatı

ABONE OL
Mayıs 23, 2024 22:19
ASELSAN’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Yerli ve Milli Üretim Radar Teslimatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri İçin En Uzun Menzilli Radarı Teslim Etti

ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri için yerli ve milli olarak geliştirilen ülkenin en uzun menzilli radarı olan erken ihbar radar sistemlerinin ilk teslimatını gerçekleştirdi. Bu önemli teslimat dolayısıyla ASELSAN Gölbaşı Tesisleri’nde tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı’ndan Radar Sistemleri Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, radar sistemlerinin harp alanı ve sınır güvenliği açısından önemini vurgulayarak, yaklaşık 30 yıldır radar alanında çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Görgün, havadan keşif, gözetleme, sınır gözetleme, deniz platformları, hava savunma sistemleri ve füze sistemleri gibi alanlarda radar geliştirmek için ülkede çalışmalar yapıldığını ifade etti.

ALP 300-G: Yeni Nesil Radar Sistemi

Görgün, ASELSAN tarafından üretilen erken ihbar radar sistemi ALP 300-G’nin özelliklerine değinerek, bu radarın 500’e yakın sayısal haberleşme yapabilme yeteneğine ve saniyede 81 DVD içeriği işleme kapasitesine sahip olduğunu açıkladı. Ayrıca, ALP 300-G’nin 4 binin üzerinde gönderme alma özelliği bulunduğunu belirtti.

ASELSAN Genel Müdürü’nden Radar Projelerine İlişkin Açıklamalar

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASELSAN’ın radar alanında elde ettiği başarıları aktararak, ALP 300-G ve diğer önemli radar projeleri sayesinde erken ihbar ve hava savunma radar ailesinde önemli bir aşamaya gelindiğini belirtti. Akyol, şirketin Türkiye’nin radar ihtiyaçlarını milli olarak karşılayabilecek seviyeye geldiğini ve geleceğin teknolojilerine yönelik AR-GE çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Akyol, ASELSAN’ın dünya savunma sanayi liderleri arasında yer almayı hedeflediğini ve bu doğrultuda en iyi ürünleri geliştirmeyi, oyun değiştirici teknolojiler üzerinde çalışmayı ve ihracata odaklı büyümeyi vizyon edindiğini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.