DOLAR 34,2566 0.13%
EURO 37,3676 0.21%
ALTIN 2.930,120,13
BITCOIN 22959931,41%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ateş Serbest-2024 Faaliyetinde TSK’nın Gücü Sergilendi
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Ateş Serbest-2024 Faaliyetinde TSK’nın Gücü Sergilendi

Ateş Serbest-2024 Faaliyetinde TSK’nın Gücü Sergilendi

ABONE OL
Ekim 10, 2024 21:10
Ateş Serbest-2024 Faaliyetinde TSK’nın Gücü Sergilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TSK, Ateş Gücünü Sergiledi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “Ateş Serbest-2024” faaliyeti, Ankara’nın Polatlı ilçesinde gerçekleştirildi. Bu önemli faaliyete Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Faaliyette 995 Personel Görev Aldı

TSK’nın caydırıcılığını artırmayı, silahların etkisini göstermeyi ve ateş desteğini koordine etmeyi amaçlayan faaliyete, kuvvet komutanlıklarından ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan toplam 995 personel katıldı.

Çeşitli Silah ve Sistemler İlk Kez Sahneye Çıktı

Faaliyette F-16 savaş uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve 49 farklı silah ve silah sistemi görev aldı. Milli piyade tüfeklerinden keskin nişancı atışlarına, SARP silah sistemlerinden tank atışlarına kadar çeşitli unsurlar yer aldı. Ayrıca, faaliyet kapsamında ilk kez kullanılan yerli üretim yeni nesil Fırtına obüsleri de dikkat çekti.

Hedefler Başarıyla İmha Edildi

Keskin nişancı timlerinin isabetli atışları, makineli tüfek atışları, SARP silah sistemleri ve bomba atar atışları, tank ve zırhlı araç atışları, havan ve obüs atışları, helikopterlerin füze atışları ve daha birçok unsurdan oluşan faaliyet, hedeflerin başarıyla imha edildiği bir gösteriye dönüştü.

Bu etkileyici faaliyet, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü ve koordinasyon kabiliyetini bir kez daha ortaya koydu. Katılımcılar, TSK’nın sahip olduğu milli imkanlarla üretilen silah ve sistemleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.