DOLAR 32,2180 -0.08%
EURO 34,7629 -0.13%
ALTIN 2.452,580,84
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ATO Congresium’da Genel Başkanlık Seçimi Heyecanı

ATO Congresium’da Genel Başkanlık Seçimi Heyecanı

ABONE OL
Nisan 27, 2024 21:17
ATO Congresium’da Genel Başkanlık Seçimi Heyecanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tolga Akalın’ın Çekilmesiyle 3 Aday Yarıştı

ATO Congresium’da düzenlenen kurultayda, genel başkanlık seçiminin ikinci tur oylaması sırasında Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın’ın adaylıktan çekilmesi sonucu Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarıştı.

İkinci Turda Dervişoğlu ve Aydın Öne Çıktı

Seçimde genel başkan adaylarından Dervişoğlu 570, Aydın 565, Kodaz ise 3 oy aldı. Akalın ise çekildikten sonra 15 oy almıştı. İkinci tur oylamasında da salt çoğunluk sağlanamayınca genel başkanlık seçimi 3. tura kaldı.

3. Turda Dervişoğlu ve Aydın Karşı Karşıya

3. tur oylamasında Dervişoğlu ve Aydın genel başkanlık için yarışacak. En çok oyu alan aday genel başkan seçilecek.

Kodaz’ın Tepkisi Salonda Yankılandı

Kodaz, ikinci tur sonuçları açıklandıktan sonra platforma çıkarak, “Ben oyumu Koray Aydın’a verdim. Bana oy veren 3 kişinin de Koray Aydın’a oy vermesini istiyorum” ifadesini kullandı. Bu sözler salonda tepkilere neden oldu.

Kurultayda Heyecan Dorukta

Delegeler zaman zaman farklı adayları destekleyen sloganlar atarak, genel başkanlık için devam eden seçime renk kattılar. Kurultayda genel başkanlık için 3. tur oylaması başladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.