AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Trump’ın seçim kampanyası mitinginde yaşanan silahlı saldırı karşısında “derin şok” yaşadı. Von der Leyen, siyasi şiddetin demokraside yeri olmadığını belirterek, Trump’a acil şifa dileklerini iletti.
AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Trump’a yönelik suikast girişimini kınayarak, “siyasi şiddetin demokraside kesinlikle kabul edilemez olduğunu” vurguladı.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Trump’a yapılan saldırı karşısında şoke olduğunu belirterek, “siyasi temsilcilere yönelik kabul edilemez şiddet eylemlerine bir kez daha tanık olunduğunu” ifade etti ve suikast girişimini şiddetle kınadığını belirtti.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Trump’a yapılan suikast girişimine şok olduğunu belirterek, Trump’a acil şifalar diledi. Aynı zamanda siyasi şiddetin demokrasilerde yeri olmadığını vurgulayarak, “NATO müttefikleri, özgürlüğümüzü ve değerlerimizi savunmak için bir arada duruyor” dedi.
Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya’daki mitingde silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti. Saldırıda 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.