DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.297,010,87
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa’daki Düğünler, Davut Kültür Studios ile Sanat Eserine Dönüşüyor
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Avrupa’daki Düğünler, Davut Kültür Studios ile Sanat Eserine Dönüşüyor

Avrupa’daki Düğünler, Davut Kültür Studios ile Sanat Eserine Dönüşüyor

ABONE OL
Haziran 15, 2022 19:08
Avrupa’daki Düğünler, Davut Kültür Studios ile Sanat Eserine Dönüşüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düğün fotoğrafçılığı alanında Avrupa’nın önde gelen ismi Davut Kültür Studios, profesyonel düğün çekimleri ile masalsı görüntülere imza atıyor. Çiftlerin hayalindeki düğünü gerçekleştirebilmek için ilk başvurduğu yerlerden biri olan Davut Kültür Studios, ölümsüz anları unutulmaz anılara dönüştürüyor.

Avrupa’nın en iyi kamera ekibini bünyesinde barındıran Davut Kültür Studios, modern teknolojiye ince dokunuşlarla yön veriyor. Her karesi ayrı bir sanat olan düğün fotoğrafları, kusursuz kalitesiyle âdeta büyülüyor.

Firma yöneticisi Davut Kültür, bu üstün başarının temelinde yatan sırları paylaştı ve mükemmel düğün çekimiyle ilgili önemli ipuçları verdi.

İŞ DEĞİL, TUTKU

‘‘Bu, bizim için bir iş olmaktan öte, büyük bir tutku.’’ Diyen Davut Kültür, ‘‘sevenlerin mutluluğunda pay sahibi olmak paha biçilmez bir duygu.’’ Diye konuştu.

Düğün fotoğrafçılığının en ufak bir hata kabul etmediğini söyleyen Davut Kültür, sözlerine şöyle devam etti:

‘‘İşimizin temelinde mükemmeliyetçilik anlayışı var. Tek bir ânı bile şansa bırakamaz, tek bir ayrıntıyı bile atlayamayız. Böyle bir lükse sahip değiliz. Çünkü fotoğrafçının yapacağı bir hata, gelin ve damadın bir ömür boyu hayal kırıklığı yaşamasına, düğün fotoğraflarıyla o mutluluğu yeniden yaşamaktan mahrum kalmasına yol açabilir.

İşte bu denli hassas davrandığımız için Almanya’da ve Avrupa genelinde en ünlü düğün çekim firmalarından biriyiz. Çiftlerin en mutlu anlarını ölümsüzleştiriyor ve geleceğe taşıyoruz.’’

Youtube, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında da büyük bir hedef kitleye sahip olduklarını belirten Davut Kültür, genel itibariyle Almanya’da faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

‘‘Hizmet ağımız çevre ülkeleri de kapsıyor.’’ Diyen Davut Kültür, Avrupa’daki Türk düğünlerinde ve özel gün çekimlerinde profesyonel olarak yer aldıklarını dile getirdi.

‘’Yaptığımız çekimleri çiftlerimize kısa video kesitleri hâlinde sunuyor, düğünün en önemli anlarını ön plana çıkarıyoruz.’’ Diye konuşan Davut Kültür, ‘’amacımız çiftlere rüya gibi bir düğün armağan edebilmek.’’ Dedi.

DİZİLERDEKİ DÜĞÜNLER GERÇEK OLUYOR

‘’Çiftler filmlerde, dizilerde gördükleri düğün sahnelerine imreniyor. Biz de onlara, gıpta ettikleri o muhteşem deneyimi sunarak kendilerini dünyanın en özel çifti gibi hissettiriyoruz.’’ Diyerek firmanın ayrıcalıklı yönlerine değinen Davut Kültür, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’ Hani 40 gün 40 gece düğün yapmak diye bir tabir vardır ya… İşte bizim amacımız çiftlerimize o hissiyatı yaşatabilmek.

Gelin ve damadın hayatında bir defa yaşayacağı bu özel organizasyonu, benzersiz fotoğraf kareleriyle âdeta bir Kraliyet düğünü gibi resmetmek.’’

Asıl mesleğinin bilgisayar mühendisliği olduğunu söyleyen Davut Kültür, bu işi profesyonel olarak yapmaya başladıktan sonra kendi işini bıraktığını ifade etti.

30 kişilik uzman kadro ile aynı gün 9 düğün çekebilme kapasitelerinin olduğunu belirten Davut Kültür, sözlerine şunları ekledi:

‘’Bizimkisi sıradan bir çekim işi değil. Almanya’nın, hatta belki de Avrupa’nın en donanımlı kamera sistemleri bizde.

Çağdaş teknolojiyi yenilikçi bir bakış açısıyla kullanıyor, böylece çiftlerin heyecanına ve tarifsiz sevincine ortak oluyoruz.’’

SONSUZA KADAR YAŞAYACAK FOTOĞRAFLARA HAYAT VERİYORUZ

Davut Kültür Studios firmasının kurucusu ve yöneticisi olan Davut Kültür, şu önemli noktaların altını çizdi:

‘’Düğün fotoğraflarında en küçük bir kusur olmamalı. Aksi takdirde o, hem damat hem gelin için hayat boyu büyük bir utanç sebebi hâline gelebilir.

Her fotoğrafçı düğün çekimi yapamaz. Bunun için düğün çekim teknikleri konusunda ustalaşmak ve profesyonel donanımlara sahip olmak gerekir.

Düğün; gerek çiftler, gerekse onların aile bireyleri için yerini hiçbir şeyin tutmayacağı özel bir seremoni. Benzeri olmayan bir organizasyon.

Evet. Ne kadar lüks, ihtişamlı bir düğün yapılırsa yapılsın gelip geçiyor. Fakat düğün fotoğrafları sonsuza ömür boyu varlığını sürdürüyor. Çiftlere ve sevenlerine o güzel anları ekrar tekrar yaşatıyor.

Tabii ki böyle olabilmesi için düğün fotoğraflarının, videolarının büyük bir özenle çekilmesi gerekiyor. Uygun ekipman ve yeteri kadar tecrübe şart.

Üstelik düğün süresi de oldukça kısıtlı. Bundan dolayı zamanlama konusunun kritik önemi var. Düşünsenize tam imzalar atıldığı sırada fotoğrafçının çekim yapamadığını? Düğün sahipleri için ne kadar büyük bir üzüntü olur.

Dolayısıyla düğün çekimi son derece özen, titizlik, dikkat gerektiriyor.’’

Fotoğrafçıların yedek ekipman bulundurması gerektiğinin altını çizen Davut Kültür, şu değerlendirmelerde bulundu:

‘’Her ihtimâle karşı düğün çekimine yedek ekipmanla gelmek gerekiyor. Düğün esnasında makinenin birdenbire arızalanma riski olmadığını kimse iddia edemez.

Meydana gelebilecek bir aksilik fotoğrafçıyı, yani dolayısıyla düğün sahiplerini mağdur edebilir. Bundan dolayı yedek fotoğraf makinesi, yedek kamera ve yedek piller taşınmalı.

Biz Davut Kültür Studios olarak bu gibi her ayrıntıyı hesaba katıyor, herhangi bir aksilik şöyle dursun ihtimâle bile mahâl vermiyoruz.’’

MÜKEMMEL KOMPOZİSYONLAR, OLAĞANÜSTÜ FOTOĞRAFLARLA

Farklı açılardan değişik perspektifler yakaladıklarını ve bu şekilde ortaya birbirinden çarpıcı görüntülerin çıktığını kaydeden Davut Kültür, sözlerinin devamında şunlara temas etti:

‘’Düğünün ayrıntılarını fotoğraflayabilmek önemli. Ancak asıl mesele, o güne dair asla unutulmayacak karelere imza atabilmek. Biz, çiftlerimize sıradışı pozlar verdiriyor, davetlileri de bu kompozisyona dâhil ediyoruz.

Böylelikle birbirinden renkli, etkileyici, göz alıcı fotoğraflar çıkıyor. Davut Kültür Studios olarak biz, Avrupa’daki Türk düğünlerine böyle değer katmaktan dolayı büyük gurur içindeyiz.

-Deyim yerindeyse- gurbet ellerde, memleketinden uzakta düğün yapan Türk vatandaşlarımızın içlerindeki o burukluğunu, onlara sunduğumuz eşsiz fotoğraf ve video kareleriyle telafi etmeyi amaçlıyoruz.’’

Düğün fotoğrafı çekmenin bir sanat olduğuna değinen Davut Kültür, sözlerine şunları ekledi:

‘’Düğün fotoğraflarının doğru anda, doğru pozlandırılmış olması çok mühim. Evet, düğün fotoğrafçılığının maddi bir kaygısı var. Ancak bu, o mesleği bir ‘sanat’ olarak nitelendirmemize engel değil. Çünkü bu iş için belli bir estetik anlayışı, sanatsal bakış açısı şart. Öyle olmasaydı herkes kolayca düğün fotoğrafı çekebilir, bu işi yapanlara para ödemeye de gerek kalmazdı.

Olabildiğince estetik fotoğraflar çekmek, hiçbir özel ânı kaçırmamak önem taşıyor.

Bu yüzden Davut Kültür Studios olarak biz deklanşöre estetik kaygıyla basıyoruz.’’

AYNI DUYGULARI BİZ DE YAŞIYORUZ

Çiftlerle ve davetlilerle aynı heyecanı, aynı sevinci paylaştıklarını ifade eden Davut Kültür Studios, bu konuyla ilgili şunları söyledi:

‘’O duygu bizi de sarıyor. Onlarla mutlu oluyor, o coşkuyu onlarla yaşıyoruz. Kurduğumuz samimi iletişim sayesinde, düğünden sonra bile pek çok müşterimizle ilişkimiz devam ediyor.’’

Diğer taraftan; ‘’düğünler telafisi, tekrarı olmayan günler.’’ Diyen Davut Kültür, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

‘’Çiftlerin düğün günü çok stresli olması normal. Ancak biz, yaptığımız çekimlerde bu stresi asla yansıtmıyoruz. Çiftlerin beklentilerine göre pre-wedding ve trash the dress gibi çekim yöntemlerinden de yararlanıyoruz.

Özgür, eğlenceli, çiftlerin kendilerini çok rahat ve konforlu hissettikleri bir çekim deneyimi sunuyoruz. Tarihi mekânlarda, doğal ortamlarda; kısaca her yerde o ortamın ambiyansına göre çekimler yapabiliyoruz.’’

Evlenen çiftlerin aşklarını tescillediği bu günü en güzel ve özel hâliyle hatırlatmayı amaçladıklarını belirten Davut Kültür, sözlerini şöyle noktaladı:

‘’Biz Almanya’da ve pek çok Avrupa ülkesinde bu işi yıllardır profesyonel olarak yapıyoruz. İmza attığımız her fotoğrafa unutulmaz bir iz bırakmayı hedefliyor, çiftlerin mutluluğunu farklı bir boyuta taşımaktan çok keyif alıyoruz.

Kurulduğumuz günden beri değişmeyen kalite anlayışımızı sürdürmeye, Davut Kültür Studios olarak aynı çizgide ilerlemeye kararlıyız.’’

Sosyal medya hesapları:

https://www.instagram.com/davutkultur.studios/

https://www.facebook.com/davutkulturfotografie/

https://www.youtube.com/user/davutkueltuer

https://www.tiktok.com/@davutkultur.studios

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.