DOLAR 32,3153 -0.16%
EURO 34,8857 0.17%
ALTIN 2.388,92-0,32
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Ayşe’ Adlı Leylek ve Yuvada Başlayan Hikayesi

‘Ayşe’ Adlı Leylek ve Yuvada Başlayan Hikayesi

ABONE OL
Nisan 20, 2024 23:02
‘Ayşe’ Adlı Leylek ve Yuvada Başlayan Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tabanözü Köyü’nde Yıllardır Beklenen Misafir: ‘Ayşe’

Tabanözü köyü sakinlerinin her yıl heyecanla beklediği ‘Ayşe’ adlı leylek, bu yıl da geleneksel yuvasına geri döndü. 9 yıldır bölgeden ayrılmayan ‘Ayşe’ bu kez eşiyle birlikte geldi, köylülere mutluluk verdi.

İzleyicileriyle Buluşan ‘Ayşe’ ve Yavruları

Baharın müjdecisi ‘Ayşe’ şimdi 3 yumurtaya sahip. Köy halkı, leyleğin yavrularını beslemesini ve yuvasındaki hareketleri merakla takip ediyor. Elektrik direğinin sahibi İsmail Öztoprak, leylek yuvasını temizleyerek aileye yardımcı oldu.

Leyleklerin Nisan Ayındaki Keyifli Ziyareti

Ayşe Altuğ, “Bu sene yuvayı biz temizledik. Temizlik yaptıktan sonra erkek ve dişi leylek geldi, yuvalarına yattı. Nisan ayının başında dışarıdan insanlar buraya kadar geliyor. Leylekler geldi mi diye merak ediyorlar. Gelince de köyde yaşayan herkes seviniyor. Leyleğimiz 9 yıldır buraya geliyor, yavrularını doyuruyor, etrafı geziyor sonra gidiyorlar” dedi.

Köy Halkından Büyük İlgi: Hatice Gazek Anlatıyor

Köyde yaşayan 75 yaşındaki Hatice Gazek, “Köyümüz için çok güzel bir durum, herkes buraya gelip onların fotoğrafını çekiyor” diyerek, leyleklerin köye kattığı mutluluğu ve izleyicilerin ilgisini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.