DOLAR 34,2566 0.13%
EURO 37,3676 0.21%
ALTIN 2.930,120,13
BITCOIN 22959931,41%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlık, İsrail’in UNIFIL Güçlerini Hedef Almasını Kınadı
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Bakanlık, İsrail’in UNIFIL Güçlerini Hedef Almasını Kınadı

Bakanlık, İsrail’in UNIFIL Güçlerini Hedef Almasını Kınadı

ABONE OL
Ekim 11, 2024 18:06
Bakanlık, İsrail’in UNIFIL Güçlerini Hedef Almasını Kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Ras Nakura bölgesinde UNIFIL unsurlarını hedef alması sonucu iki askerin yaralanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

UNIFIL Hedef Alınması Kınandı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, UNIFIL güçlerinin sistematik ve kasıtlı olarak hedef alınmasının en güçlü ifadelerle kınandığı belirtildi. İsrail’in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’nü hedef almasının uluslararası hukuku ihlal ettiği vurgulandı.

Uluslararası Meşruiyet İhlali

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in UNIFIL güçlerine yönelik tekrarlanan saldırılarını ve Lübnan’ın güneyindeki mevzilerini boşaltma talebini açık bir şekilde kınadı. “Tel Aviv’in uluslararası meşruiyeti ihlal ettiği ve tehlikeli bir adım attığı” ifade edildi.

Ras Nakura Bölgesinde İki Asker Yaralandı

Son olayda, Lübnan’ın güneyindeki Ras Nakura bölgesinde İsrail ordusunun UNIFIL unsurlarını hedef alması sonucu iki askerin yaralandığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı, bu saldırıyı kınarken, İsrail’in Lübnan topraklarına yönelik ihlallerini sonlandırması çağrısını yineledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.