DOLAR 34,2329 -0.06%
EURO 37,3172 -0.24%
ALTIN 2.931,860,51
BITCOIN 22929891,63%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Yetkilisi Imseis: “Lübnan’da Ateşkes Şart!”
  • Haber Ab
  • Dünya
  • BM Yetkilisi Imseis: “Lübnan’da Ateşkes Şart!”

BM Yetkilisi Imseis: “Lübnan’da Ateşkes Şart!”

ABONE OL
Ekim 15, 2024 18:08
BM Yetkilisi Imseis: “Lübnan’da Ateşkes Şart!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Yetkilisi Imseis, Lübnan’daki Durumu Değerlendirdi

BM Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılan Imseis, İsrail’in Lübnan’ı hedef alan saldırılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Imseis, Lübnan’da yaşanan dramın her geçen gün artan bir aciliyetle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumun Lübnan halkının yanında olması gerektiğini belirtti.

Uluslararası Toplumdan Ateşkes Çağrısı

Imseis, Lübnan halkının saldırılara karşı güçsüz olduğunu ve çatışmaların daha da tırmanmasına izin verilemeyeceğini dile getirdi. Ateşkesin sağlanmasının acil bir ihtiyaç olduğunu belirten Imseis, tüm dünyanın bu sürecin birkaç saat içinde gerçekleşmesini umut ettiğini ifade etti.

Ölü ve Yaralı Sayıları Artıyor

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında 8 Ekim 2023’ten beri devam eden çatışmalarda 2 bin 309 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 bin 782 kişinin yaralandığı belirtildi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğü saldırılar, bölgede gerilimi artıran olaylar arasında yer alıyor.

Lübnan’da Mülteci Krizi Derinleşiyor

Lübnan’da yaşanan çatışmaların sonucunda yüz binlerce kişinin yerinden edildiği ve bu kişilerden 430 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiği bildirildi. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut’a kadar devam eden göç dalgası, Lübnan hükümeti üzerinde büyük bir baskı oluşturmaya devam ediyor.

Imseis’in çağrısıyla Lübnan’da yaşanan insani krizin sona erdirilmesi için uluslararası toplumun daha fazla adım atması gerektiği vurgulanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.