DOLAR 34,2132 0.07%
EURO 37,3768 0.28%
ALTIN 2.928,230,06
BITCOIN 22919311,25%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Budaközü Vadisi: Çorum’un Doğal Güzelliklerinden Bir Tanesi
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Budaközü Vadisi: Çorum’un Doğal Güzelliklerinden Bir Tanesi

Budaközü Vadisi: Çorum’un Doğal Güzelliklerinden Bir Tanesi

ABONE OL
Haziran 21, 2024 23:08
Budaközü Vadisi: Çorum’un Doğal Güzelliklerinden Bir Tanesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Budaközü Vadisi, Hitit Yolu’na Dahil Edildi

Çorum Valiliği tarafından “Güneş kursunun izinde” sloganıyla hayata geçirilen Hitit yolu yürüyüş ve bisiklet parkurlarına Budaközü Vadisi de dahil edildi. 385 kilometrelik uzunluğuyla öne çıkan yürüyüş yolunun en güzel etabı olarak dikkati çeken vadide, Yazır Deresi’nin uzandığı dere yatağında ilkbahar aylarında yürüyüş yapma imkanı sağlanıyor.

Doğa Tutkunlarının ve Fotoğrafçıların Gözdesi

Budaközü Vadisi, asma köprüleri, su geçişleri, mağaraları, ahşap yürüyüş platformları ve eşsiz doğasıyla doğa tutkunlarına olduğu kadar doğa fotoğrafçılarına da hitap ediyor. Vadide yapılan yürüyüşlerin ardından ziyaretçiler, UNESCO Dünya Kültür Mirası’nda yer alan Hattuşa Antik Kenti ve Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı’nı ziyaret ederek 8 bin yıllık tarihi keşfedebiliyor.

Çorum Doğa Kulübü’nden Öneri

Çorum Doğa Kulübü’nden Ümit Tiryaki, Budaközü Vadisi’nin Çorum’un en güzel doğal güzelliklerinden biri olduğunu belirterek, bölgenin özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde gezilmesini tavsiye ediyor. Tiryaki, vadideki doğal güzellikleri keşfetmek isteyen herkesi burayı ziyaret etmeye davet ediyor.

Ziyaretçi Yorumları

Budaközü Vadisi’nde yürüyüş yapan ziyaretçilerden diş hekimi Sabriye Bolat, vadiyi ziyaret ederek doğanın yapısının bozulmamış güzelliklerini görmekten mutluluk duyduğunu belirtiyor. Ayrıca, vadide zaman geçiren 11 yaşındaki Mehmet Ayaz Eskizara da Budaközü Vadisi’ni çok beğendiğini ve herkesin burayı ziyaret etmesi gerektiğini düşündüğünü ifade ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.