DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2054533-1,79%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bursa Kent Müzesi, Zeki Müren Adına Özel Sergiyle 20. Yılını Kutluyor
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Bursa Kent Müzesi, Zeki Müren Adına Özel Sergiyle 20. Yılını Kutluyor

Bursa Kent Müzesi, Zeki Müren Adına Özel Sergiyle 20. Yılını Kutluyor

ABONE OL
Mart 7, 2024 23:03
Bursa Kent Müzesi, Zeki Müren Adına Özel Sergiyle 20. Yılını Kutluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zeki Müren’e Özel Sergi Bursa Kent Müzesinde

Bursa Kent Müzesi, kuruluşunun 20. yılını şehrin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan Zeki Müren adına hazırlanan özel sergiyle kutluyor. Sanatçının kişisel eşyalarından oluşan koleksiyonundan kurgulanan sergi, vasiyeti üzerine Türk Eğitim Vakfı ile Mehmetçik Vakfı’na bağışladığı eserleri de sanatseverlerle buluşturuyor.

Zeki Müren’in Eşyaları ve Eserleri Sergileniyor

Sahne kıyafetleri, gözlükleri, ayakkabıları, piyanosu, plakları ve birçok kişisel eşyasının yanı sıra kendi eliyle yazdığı besteleri, mektupları ve notlarının bulunduğu sergide ayrıca, sanatçının çizdiği desenlerden oluşan dijital sergilemeler ve yapay zekayla oluşturulan uygulamalar da yer alıyor. Bugün kapılarını açan sergi 1 yıl boyunca ziyaret edilebilecek.

Bursa Kent Müzesi Müdürü: “Müren’i Bursa ile Özdeşleştirdik”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü sanat tarihçisi Goncagül Meriç, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Müren’in 45 yıllık sanat hayatını anlatan, gerek müziğiyle, gerek filmiyle ve birçok eserinin yer aldığı bir sergi oldu. Bu sergi aynı zamanda müzenin 20. yılına atfettiğimiz büyük bir işti. Burada Zeki Müren’i aslında hep onun bağdaştırıldığı Bodrum’la değil de Bursa’yla özdeşleştirdik.” dedi.

Meriç, Zeki Müren’in Bursa’nın Tophane semtinde dünyaya geldiğini hatırlatarak, “Sergide önce sanatçı kişiliğiyle ve bir Bursalı olarak Zeki Müren’i anlattık. Bursa’yla bağını vurguladık, daha sonra onun sanat hayatında nasıl ilerlediğini, ne kademelerden geçtiğini ve aslında bize ne kattığını anlattık. Biz onun hiç bilinmeyen yönlerini de vurguladık.” şeklinde konuştu.

Zeki Müren Sergisi 1 Yıl Boyunca Ziyaret Edilebilecek

Zeki Müren’e ait sahne kostümleri, özel tasarladığı giysiler ve fotoğrafların da yer aldığı sergi, Bursa Kent Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Sergiyi hazırlarken Bursa’ya getirilen büyük koleksiyon, Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’nın destekleriyle sergileniyor. Zeki Müren sergisine gelenleri karşılamak için yapay zeka uygulamaları da kullanılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.