DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bursa’da SMA Hastası Havvanur İçin Mücadele Eden Koca Ailesi Mutlu Sonla Tanıştı
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Bursa’da SMA Hastası Havvanur İçin Mücadele Eden Koca Ailesi Mutlu Sonla Tanıştı

Bursa’da SMA Hastası Havvanur İçin Mücadele Eden Koca Ailesi Mutlu Sonla Tanıştı

ABONE OL
Mart 24, 2024 23:04
Bursa’da SMA Hastası Havvanur İçin Mücadele Eden Koca Ailesi Mutlu Sonla Tanıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Havvanur’a Konulan SMA Tip-1 Teşhisi

Bursa’da yaşayan Nurcan Koca ile Aslan Koca, 2018 yılında evlenerek üç çocuk sahibi oldular. Mart 2021’de dünyaya gelen en küçük kızları Havvanur‘un hareketsiz olması üzerine endişelenen Koca ailesi, hastaneye başvurdu. Yapılan kontroller sonucunda 2 aylık Havvanur’a Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu.

Yardım Kampanyası ve Destek

Koca ailesi, kızları Havvanur’un tedavisi için gereken 1 milyon 880 bin doları bir araya getirebilmek amacıyla Bursa Valiliği‘nden izin alarak yardım kampanyası başlattı. 63 milyon lira tutarındaki yardımı toplamak için okullara zarf bırakma, kermes düzenleme, sosyal medyada paylaşımlar yapma ve bağış toplama gibi çeşitli kampanyalar düzenledi.

Mutlu Son ve Destekçilerin Sevgi Gösterisi

Kampanya sürecinde destek verenler, Havvanur‘un tedavi için Dubai‘ye gideceği haberi üzerine ailenin evinin önünde toplandı. Ellerinde pembe balonlarla gelen kalabalık, Koca ailesi‘ni balkona çıkardı ve Havvanur’a sevgi gösterisinde bulunup oyunlar oynadı.

Ailenin Mutluluğu ve Teşekkürleri

Aslan Koca, kızının sağlığına kavuşması için sürekli dua ettiklerini belirterek, “Çok mutluyuz. Gerçekten gönlü güzel insanlar olunca her engel aşılıyor. Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Nurcan Koca ise, kızlarının tedavisinin ardından hayallerinin gerçekleşeceğini söyleyerek, “Havvanur ilacına kavuşacak. Bu tedaviden sonra kızım artık yürüyüp koşabilecek. Kısacası hayallerimiz gerçek olacak” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.