Türkiye, sanayi sektörünü büyütme ve dış pazarlarda rekabet gücünü artırma hedefiyle teknolojik yenilenme ve sektörel dönüşümü temel alacak.
Lojistik, pazara yakınlık, nitelikli insan kaynağı erişimi gibi kriterler dikkate alınarak, **sanayi büyüme havzaları** belirlenerek altyapısı hazır planlı sanayi alanları genişletilecek.
Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı çerçevesinde kritik ürün ve teknolojilerin yerli imkanlarla geliştirilmesi için yeni program çağrıları yapılacak. Ayrıca, **Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı** daha etkin ve seçici bir şekilde uygulanarak üretken sektörler desteklenecek.
**HIT-30 Programı** ile yarı iletkenler, e-mobilite, yeşil enerji, sağlıklı yaşam, haberleşme, uzay teknolojileri gibi öncelikli teknoloji alanları kapsanacak. Bu desteklerle Türkiye, bölgesinde yüksek teknoloji üretim merkezi olma yolunda ilerleyecek.
Sağlık bilim ve teknolojileri ile savunma sanayi alanında AR-GE çalışmaları yürütülerek, aşı, ilaç, tıbbi cihaz gibi yüksek katma değerli ürünlerin yerli üretimi teşvik edilecek.
Özel sektör yatırımlarını teşvik etmek amacıyla kuluçka merkezleri yaygınlaştırılacak ve AR-GE faaliyetleri desteklenecek. Ayrıca, bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmak için teknolojik dönüşüm, ihracat ve istihdam potansiyeli yüksek projelere destek verilecek.
Bu kapsamlı hamlelerle Türkiye, sanayi sektöründe teknolojik dönüşümü gerçekleştirerek rekabet gücünü artırmayı ve yüksek katma değerli ürünlerle dünya pazarlarında daha etkin bir konuma gelmeyi hedefliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.