DOLAR 32,3442 0.28%
EURO 35,1431 -0.01%
ALTIN 2.308,681,38
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çalışma Hayatının Davos’u MEXT’te Bir Araya Geldi
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Çalışma Hayatının Davos’u MEXT’te Bir Araya Geldi

Çalışma Hayatının Davos’u MEXT’te Bir Araya Geldi

ABONE OL
Ekim 19, 2021 10:00
Çalışma Hayatının Davos’u MEXT’te Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) düzenlediği Ortak Paylaşım Forumu’nun üçüncüsü, dünyanın en büyük, en gelişmiş ve en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MESS Teknoloji Merkezi’nde (MEXT) gerçekleşti.

MESS Teknoloji Merkezi (MEXT), ‘Çalışma Hayatının Davos’u olarak nitelendirilen Ortak Paylaşım Forumu’nda kamu, işçi ve işveren temsilcilerine ev sahipliği yaptı. Forum, 14-15 Ekim 2021’de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) önderliğinde gerçekleşti. “İşimizin Yarını” ana temasıyla üçüncüsü düzenlenen Forum’un bu seneki ana odak noktaları “İşimizin Yarınında Gençler ve Kadınlar”, “Kayıtlı İstihdam” ile “İş Sağlığı ve Güvenliği” oldu.

MEXT, üyelerinin dijital dönüşüm süreçlerine rehberlik etmesinin yanı sıra, üyelerini geniş bir network ağıyla da buluşturuyor. Ortak Paylaşım Forumu’na bu kapsamda ev sahipliği yapan MEXT, geleceğe yön verirken ortaya çıkabilecek olası sorunların çözümünde ve geleceğin inşasında rol oynuyor. 

Ortak Paylaşım Forumu’nun açılışında konuşan TİSK ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, koronavirüsün, eşitsizlik virüsü olarak anılmasına, salgının cinsiyet eşitliğine olan olumsuz etkisine değindi. Tüm dünyada cinsiyet eşitliğini sağlamak için bugünden aksiyon almak çok önemli diye belirten Akkol, istihdama dahil olamayan özellikle eğitimli kadınları çalışma hayatına katkısına vurgu yaptı.

Her zaman olduğu gibi, rapor değil icraat yaklaşımıyla çalıştıkları belirten Akkol, konuşmasında gençler ve kadınlar için TİSK ekosisteminde hayat geçirdikleri çalışmalardan bahsetti. Bu kapsamda TİSK Akademi, Genç Dönüşüm, Genç Kadın Liderler, çevik çalışma, kadınlara özel pozitif kota uygulamaları gibi fark yaratan, hayata geçmiş projeler hakkında bilgi verdi.

Akkol, 3 yıl önce “Birlikte Mümkün Türkiye” sloganıyla yola çıkılan bu Forum sonrası, birlikte çok daha fazlasının mümkün olacağını vurgulayarak, büyük küçük demeden hep birlikte aksiyon almanın değerine inandığını belirtti. Bu kapsamda, “Göreve geldiği ilk günden bu yana desteğini esirgemeyen Bakanımız Sayın Vedat Bilgin’e, TÜRK – İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a teşekkürlerimi sunuyorum.” diyen Akkol, forum açılış konuşmasını şu mesaj ile tamamladı: “Zaman kenetlenme zamanı. Ülkemize, insanımıza ortak fayda yaratacak çözümler, fikirler, icraatlar konuşmaya devam edeceğiz. Potansiyelimize, insanımıza, değerlerimize güveniyoruz. Gücümüzün farkındayız. Yeter ki işimiz gücümüz yarınlarımız olsun.” dedi. 

MEXT, Uluslararası Katılımcıları Ağırladı

MEXT, Forum kapsamında uluslararası organizasyonlardan üst düzey katılımcılara da ev sahipliği yaptı. Foruma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan katılım gösterdi. Ayrıca, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Genel Sekreteri Roberto Suarez Santos, IOE Onursal Başkanı Erol Kiresepi, Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow’un yanı sıra, Birleşmiş Milletler ve Business Europe gibi kuruluşlardan da temsilciler katıldı.

Günümüzün ve Geleceğin Sorunlarına MEXT’te Çözüm Arandı

Forumun odak noktalarından biri olan “Çalışma Hayatında Genç ve Kadın” başlığında, “İşimizin Yarını”na hazırlanırken gençler ve kadınları neler bekliyor?, Gençlerimizi yarına nasıl hazırlıyoruz?, Ülkemizdeki güçlü kadınlar başarıya nasıl ulaştı?” sorularına cevaplar aranarak; konuya dair öneriler paylaşıldı.

“İşimizin Yarınında Kayıtlı İstihdam” başlığına da yer verilen Forum’da, kayıt dışı istihdam ile mücadele yolları tartışılırken; önceki yıllarda olduğu gibi “İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Oturumu” da gerçekleşti. “Değişen Dünya ve Dönüşen İşimiz Oturumu”nda ise örnek dijital ve kültürel dönüşüm uygulamaları vurgulanarak, dönüşüm odağında değişen çalışma hayatı dengeleri tartışıldı ve sektörel anlamda yol gösterici iyi uygulamalara yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.