DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8573 0.34%
ALTIN 2.494,270,41
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cenk Sabuncuoğlu Gelenek ve Göreneklerin Aktarılmasının Yöntemlerini Anlattı
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Cenk Sabuncuoğlu Gelenek ve Göreneklerin Aktarılmasının Yöntemlerini Anlattı

Cenk Sabuncuoğlu Gelenek ve Göreneklerin Aktarılmasının Yöntemlerini Anlattı

ABONE OL
Kasım 19, 2021 08:47
Cenk Sabuncuoğlu Gelenek ve Göreneklerin Aktarılmasının Yöntemlerini Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın dört bir yanında profesyonel koçluk, mentörlük ve bu alanda çalışmalar yapıp eğitimler alan Cenk Sabuncuoğlu, kültürümüze ait gelenek ve göreneklerin genç jenerasyonu anlatılma yolları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilindiği gibi genç jenerasyonun özellikle teknolojinin de gelişmesi ile birlikte kültürel değerleri olan bağlılığının giderek zayıfladığı belirtiliyor. Özellikle çocukların ve gençlerin bu anlamda yaşlılar ve yetişkinlerle doğru iletişim kurmaları için kültürel bağların da sürekli olarak devam ettirmeleri gerekiyor.

Yeni neslin yaşam tarzına ve teknolojinin hızına göre doğru bir iletişim tekniği ile karşılaşması gerekiyor. Bu farkındalıkla Cenk Sabuncuoğlu gelenek ve göreneklerin gençlere doğru aktarılması gerektiğini vurguladı.

Çocukların örf ve adetleri benimsemesi için doğru iletişim tekniklerinin kullanılması gerektiğinin altını çizen Cenk Sabuncuoğlu yeni nesile bunların yumuşatılmış bir şekilde ulaştırılması gerektiğini belirtti. Çocukların özsaygısını zedelemeden ve özgüvenlerini kırmadan çağın şartlarına uygun bir şekilde gelenek ve görenekler hakkında bilgi edinmelerinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Burada özellikle küçük yaşlardan itibaren ödül-ceza yönteminin de son derece faydalı bir teknik olduğunun altını çizdi. Çocukların özgürlüğünü kısıtlamadan yaşam alanlarını kendilerine bırakmak suretiyle kültürümüze ait gelenek ve göreneklerin de güzel bir dille aktarılması gerektiğini belirtti.

Çocukların hem global anlamda hem de ulusal anlamda bir kimlik kazanması için gelenek ve göreneklere bağlı bir biçimde yetişmelerini şart olduğunu vurguladı. Fakat bunun ayrımının doğru yapılması gerektiği ve çocukların özgürlüğünün kısıtlanmadan gerici bir tavra maruz bırakmadan çağdaş normlarla uygulanması gerektiğini ifade etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.