DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer’den Sert Eleştiri
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer’den Sert Eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer’den Sert Eleştiri

ABONE OL
Nisan 21, 2024 20:04
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer’den Sert Eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma Meclisi Toplantısının Tarihi Eleştirildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Çalışma Meclisi toplantısının mayıs ayının ilk haftasında yapılacağının belirtildiğini açıkladı. Ancak Taşcıer, tarihin değişmesi ve gündemin taraflarla belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

5 Yıldır Toplanmıyordu

Gamze Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma Meclisi’nin her yıl toplanması gerektiğine dikkat çekerek, son beş yıldır bu gerekliliğin yerine getirilmediğini belirtti. Taşcıer, “Çalışma Meclisinin toplanıp toplanmaması iktidarın keyfine göre karar verebileceği bir konu değil” ifadesini kullandı.

‘Tarih Değişmeli’

Taşcıer, çalışma hayatındaki sorunların çözümü için taraflar arasında istişareye, uzlaşmaya ve diyaloğa ihtiyaç olduğunu vurguladı. Çalışma Meclisi toplantısının belirlenen tarihinin 1-2 Mayıs olması durumunda, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin 1 Mayıs’ta alanlarda olmasının engellenmek istendiğini savundu. Taşcıer, “Çalışma Meclisi toplansın ama tarihi değişmeli, gündem taraflarla birlikte belirlenmeli” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.