DOLAR 35,6878 0.13%
EURO 37,4911 0.7%
ALTIN 3.178,670,76
BITCOIN 37452181,67%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür Sanat Büyük Ödülleri’nde Sanat Dünyasına Selamlarını Gönderdi
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür Sanat Büyük Ödülleri’nde Sanat Dünyasına Selamlarını Gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür Sanat Büyük Ödülleri’nde Sanat Dünyasına Selamlarını Gönderdi

ABONE OL
Aralık 25, 2024 21:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür Sanat Büyük Ödülleri’nde Sanat Dünyasına Selamlarını Gönderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan, Sanat ve Kültür Dünyasının Önemli İsimlerini Tebrik Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’de ve yurt dışında çalışmalar yapan sanatçılara yepyeni ufuklar açtıkları için selamlarını iletti. Erdoğan, ödüle layık görülen sanatçıları, fikir ve edebiyat erbabını tebrik ederek, eserleriyle medeniyet nehrinin kültür ve sanat kollarını besleyen ödül sahiplerine başarılar diledi.

Bilim-Kültür Ödülleri Sahiplerine Teşekkür

Erdoğan, Profesör Doktor Gönül Tekin ve Profesör Doktor Günay Kut’a Bilim-Kültür Ödülleri’nin tebliğ edildiğini belirterek, Tekin’in Türk Edebiyatı’na ışık tutan önemli çalışmalara imza attığını vurguladı. Günay Kut’un ise uluslararası düzeyde tanınan saygın bir Türkolog olduğunu ifade etti. Erdoğan, her iki hocayı da tebrik ederek, yaptıkları değerli çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür etti.

Edebiyat ve Müzik Ödülleri Sahiplerine Tebrik

Edebiyat Ödülü’nün sahibi Fatma Karabıyık Barbarosoğlu’nu ve Müzik Ödülü’nün sahibi Ahmet Özhan’ı tebrik eden Erdoğan, Barbarosoğlu’nun Türk edebiyatında önemli bir isim olduğunu ve Özhan’ın Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği’ne eşsiz katkılar sunduğunu belirtti.

Tiyatro ve Kütüphanecilik Ödülleri Takdim Edildi

Tiyatro dalındaki ödülün Turan Oflazoğlu’na, kütüphanecilik ödülünün ise Ramazan Minder’e verildiğini açıklayan Erdoğan, Oflazoğlu’nun geniş perspektifi ve engin birikimiyle Türk Edebiyatına damga vurduğunu ifade etti. Minder’in ise kütüphanelerimizin modernize edilmesinde öncü bir rol oynadığını vurgulayarak, her iki ismi de kutladı ve teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.