DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21566250,17%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda 20 Puanlık Düşüş Bekliyorum
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda 20 Puanlık Düşüş Bekliyorum

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda 20 Puanlık Düşüş Bekliyorum

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 20:14
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda 20 Puanlık Düşüş Bekliyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yılmaz’ın Değerlendirmeleri ve Beklentileri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda yaşanması beklenen düşüş hakkında açıklamalarda bulundu. Yaz aylarında enflasyonda ivme kaybı yaşanacağını belirten Yılmaz, mayıs enflasyonunun zirve yapacağını ifade etti.

Enflasyonun Düşüşü ve Geleceği

Yılmaz, enflasyonda sonraki dört ayda 20 puanlık bir düşüş beklediğini dile getirdi. Aylık bazda ciddi düşüşlerin yaşanacağını vurgulayan Yılmaz, gelecek yıl enflasyonun daha da düşeceğini öngördü. 2026 yılında ise enflasyonun tek haneli rakamlara ulaşacağını ileri sürdü.

Türkiye’deki İyileşme Süreci ve Tasarruf Tedbirleri

Yılmaz, Türkiye’nin finansal göstergelerde iyileşme sürecinde olduğunu belirtti. Halkın bu iyileşmeyi ne zaman hissedeceği sorusuna ise yaz döneminden sonra daha belirgin olacağını söyledi. Yılmaz, enflasyonun artık negatif olmayacağını, ancak artış hızında ciddi bir yavaşlama olacağını ifade etti.

Reel sektördeki etkiler hakkında konuşan Yılmaz, tüketimi dengeleyip tasarrufları artırmayı ve bunları üretken alanlara yönlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Tasarruf tedbirlerine ilişkin olarak ise enflasyonla mücadelenin tüm kesimlerin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Yılmaz, kamu harcamalarının gözden geçirildiğini ve tasarrufun geleceği güçlendirecek alanlara yönlendirileceğini ifade etti. Araç kullanımından kamu binalarının kullanımına kadar detaylı bir değerlendirme yapıldığını aktaran Yılmaz, bu sürecin kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.