DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

E-Bordro Nedir?

E-Bordro Nedir?

ABONE OL
Ocak 31, 2024 06:58
E-Bordro Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşletme ve firmalarda kullanımı kaçınılmaz olan uygulamalardan bir tanesi de çalışanlara bordrolama hizmeti vermesidir. Yeni nesil gelişmelerle birleşerek yeni uygulamalarla karşımıza çıkan gelişmelerden biri olan konulardan biri de e-bordrodur. Çalışanlara yapılan tüm maaş ödemeleri, ücret kesintileri, vergi kesintileri ve net maaş miktarları gibi bilgilerin tümünün bordroda yer alması gerekir.

Bordroya bakıldığı zaman çalışanın yapmış olduğu fazla mesailer, zorunlu bireysel emeklilik kesintileri, yakacak yardımları, gıda yardımları vb. gibi bütün kesintilerin koşulsuz yer alması gerekmektedir. Yasal olarak e-bordro, fiziksel bordro ile bire bir aynıdır. Yani fiziksel bordronun sağladığı tüm sınır ve haklar EDM Bilişim sistemleri içerisinde, e-bordro için de geçerlidir.

E-devletten alınan e-bordroların geçerliliğinin fiziksel bordro ile aynı olması, birçok alanda işlemlerin hızlanmasını ve daha güvenilir bir şekilde gerçekleşmesini sağlamıştır. E-bordro almanın bu kadar kısa sürmesi ve buna ek olarak da bu kadar fazla avantaj sağlaması hem işveren hem de işçi açısından ciddi kolaylık sağlamıştır.

E-Bordronun Avantajları Nelerdir?

  • Kağıt tüketiminin azaltılarak tasarruf sağlanması
  • İş yükü azalır bu sayede hesaplama süreleri de daha kolay olur.
  • Belgelere anında erişim sağlanır.
  • Çevreci bir süreç içerir.
  • Daha hızlı bir şekilde işlemlerin yürümesini sağlar.
  • Belgelerin arşivlenmesi, dosyalanması ve uzun süre depolanması konusunda yardımcı olur.
  • Zaman kaybı önlenir.

Tüm bu avantajlar hem işveren hem de işçi için geçerlidir. İstedikleri zaman geçmiş bordroları da görüntüleyebilmeleri, çalışanların birçok alanda işlerinin hızlanmasını ve kolaylaşmasını sağlamıştır. Çeşitli sebeplerle bordroya ihtiyaç duyan çalışanın, ek zaman kaybı yaratmamasını ve kendi işlemlerini EDM Bilişim KEP İK ürünü aracılığı ile kolaylıkla yönetebilmesini sağlar.

KEP İK’yı Daha Çok Kimler Kullanılır?

Elektronik bordroyu daha çok orta ve büyük ölçekli firmalar kullanmaktadır. Çok fazla çalışan sayısına sahip olan firmalar için oldukça kolaylaştırıcı bir hal taşımaktadır. Hazırlanan ve tamamlanan bordrolar çalışanlardan önceden talep edilmiş olan mail adreslerine aylık olarak düzenli gönderimi yapılmaktadır. EDM Bilişim bu noktada da devreye girmektedir. Orta ve büyük ölçekli firmalarda bu durum her ne kadar böyle olsa da az çalışanı olan küçük ölçekli tüzel veya gerçek kişilikler elektronik bordro kullanma ihtiyacı duymamaktadır.

EDM Bilişim yazılım sistemleri E-Bordro kullanımı yalnızca orta ve büyük ölçekli firmalarda değil, küçük ölçekli işletmelere de hizmetler vererek bordrolama süreçlerini hızlandırarak hataları engellemektedir. Kamu çalışanlarının bordroları E-Devlet üzerinden görüntülenebilmektedir. Bakanlıklar çalıştırdığı memurların bordrolarını E-Devlet sistemi üzerinden ulaştırmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.