DOLAR 32,4011 0.08%
EURO 34,8170 -0.03%
ALTIN 2.395,24-0,05
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Endonezya, OECD Üyeliği İçin İsrail ile İlişkilerini Normalleştirmeyecek
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Endonezya, OECD Üyeliği İçin İsrail ile İlişkilerini Normalleştirmeyecek

Endonezya, OECD Üyeliği İçin İsrail ile İlişkilerini Normalleştirmeyecek

ABONE OL
Nisan 13, 2024 18:06
Endonezya, OECD Üyeliği İçin İsrail ile İlişkilerini Normalleştirmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İddiaları Yalanladı

Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lalu Muhammad Iqbal, ülkesinin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) kabulü için İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğine dair çıkan iddiaları yalanladı.

İsrail Basınında Yer Alan İddialar

Antara News’un haberine göre, Sözcü Iqbal, İsrail basınında yer alan “Endonezya’nın OECD’ye kabul edilmesi için İsrail ile ilişkilerini normalleştireceği” iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Iqbal, İsrail’in Gazze’deki “vahşetini sonlandırmadığını” belirterek, “Şimdiye kadar İsrail ile diplomatik ilişki kurmaya yönelik planımız olmadığını vurguluyorum.” dedi.

Endonezya’nın Tutumu Değişmeyecek

Endonezya’nın bu konuda tutumunun değişmeyeceğini yineleyen Sözcü Iqbal, ülkenin Filistin’in bağımsızlığını ve İsrail-Filistin meselesinin iki devletli çözümle sonuca kavuşturulmasını desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Iqbal, “Endonezya her zaman tutarlı olacak ve Filistin ulusunun haklarını korumak için ön safhada olacaktır.” dedi.

OECD Üyeliği ve İsrail’in İtirazları

OECD’den şubatta yapılan açıklamada, 38 üye ülkeden oluşan OECD Konseyinin Endonezya ile katılım müzakerelerini başlatma kararı aldığı kaydedilmişti. Endonezya’nın OECD’ye katılma talebi, Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle Cakarta’dan eleştiri alan İsrail’in itirazıyla karşılaşmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.