DOLAR 32,4726 0.06%
EURO 34,8525 0.35%
ALTIN 2.480,120,74
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enerji Girişimi NAAREA, Sanal İkiz Teknolojisi için 3DEXPERIENCE Platformunu Seçti
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Enerji Girişimi NAAREA, Sanal İkiz Teknolojisi için 3DEXPERIENCE Platformunu Seçti

Enerji Girişimi NAAREA, Sanal İkiz Teknolojisi için 3DEXPERIENCE Platformunu Seçti

ABONE OL
Ocak 11, 2022 08:21
Enerji Girişimi NAAREA, Sanal İkiz Teknolojisi için 3DEXPERIENCE Platformunu Seçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3D ve Ürün Yaşam Döngüsü yazılımlarında uzman Dassault Systèmes, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Dünya Nükleer Fuarı’nda Fransa merkezli enerji girişimi NAAREA’nın ekstra küçük modüler nükleer reaktörü çözümünü (Extra Small Sustainable Modular Nuclear Reactor – XSMR) 3DEXPERIENCE platformu üzerinden tasarlayacağını duyurdu. Ultra kompakt temiz enerji kaynağı olan XSMR, doğal kaynakları tüketmeden mevcut endüstriyel atık rezervlerinden gelen yakıtı kullanıyor.

 

NAAREA, 3DEXPERIENCE platformunu XSMR’ın sanal ikizini tasarlamak için kullanacak. Böylece reaktörün, bütünleşik sanal bir ortamda iş birliği gözetilerek tasarlanması, çalışma durumunun simüle edilmesi ve tasarım kalitesinin baştan sona izlenerek yakından takip edilmesi mümkün olabilecek. Ayrıca platform bulut tabanlı bir yapıya sahip olduğu için, NAAREA reaktörün sanal ikizine her an her yerden erişim sağlayabilecek ve gerektiğinde kullanıcı sayısını artırabilecek.

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan NAAREA kurucu ortağı ve CEO’su Jean-Luc Alexandre, enerji üretiminin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmak için küresel anlamda büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmak için büyük ölçekli nano enerji santralleri geliştirmeyi planlıyoruz. Bu santraller yenilenebilir enerjileri tamamlıyor ve destekliyor, ancak onlardan çok daha düşük maliyetli, karbonsuz, otonom, merkeziyetsiz ve kesintisiz enerji üretebiliyorlar.”

 

NAAREA’nın reaktörlerin tasarımında 3DEXPERIENCE platformunu tercih etmesinden gurur duyduklarını dile getiren Dassault Systèmes Batı Avrupa Genel Müdürü Philippe Besse ise “Dünya fosil yakıt kullanımından uzaklaşırken, enerji sektöründeki şirketlerin küresel toplulukların koyduğu hedeflere ulaşmasına teknolojimizle yardımcı oluyoruz. NAAREA gibi yenilikçi girişimler; tasarlamak, simüle etmek ve üretmek için 3DEXPERIENCE platformumuzun çığır açan endüstriyel çözümlerine her zaman güvenebilirler” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.