DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Evsizlik Sorunu Avrupa’daki Çocukları Nasıl Etkiliyor?
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Evsizlik Sorunu Avrupa’daki Çocukları Nasıl Etkiliyor?

Evsizlik Sorunu Avrupa’daki Çocukları Nasıl Etkiliyor?

ABONE OL
Ekim 10, 2024 18:08
Evsizlik Sorunu Avrupa’daki Çocukları Nasıl Etkiliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa’da 399 Binden Fazla Çocuğun Barınma Sorunu Var

Brüksel merkezli Avrupa Evsizlerle Çalışan Ulusal Kuruluşlar Federasyonu (FEANTSA) ve Paris merkezli Abbe Pierre Vakfı tarafından yürütülen bir rapora göre, AB ülkeleri ve İngiltere’de 399 bin 561 çocuğun barınacak bir evi bulunmuyor. Bu çocuklar, acil barınma evlerinde veya sığınma evlerinde kalmak zorunda kalıyor. Ayrıca, yaklaşık 14,5 milyon çocuk standartların altındaki koşullara sahip konutlarda yaşıyor.

Çocuklar Eğitim ve Sağlık Hizmetlerine Erişmede Zorluklarla Karşılaşıyor

Evsiz çocuklar, sağlık hizmetlerine ve eğitime erişmede zorluklar yaşıyor. Sağlık hizmetlerine erişememeleri nedeniyle astım ve alerji gibi hastalıklarla mücadele eden çocuklar, aynı zamanda eğitim haklarından da mahrum kalabiliyorlar.

Evsizlik Sorunu Kurumsal ve Sistemsel Nedenlere Dayanıyor

Evsizlik sorununun artmasında konut ihtiyacının yeterince karşılanmaması, ekonomik eşitsizliklerin büyümesi ve yaşam maliyetlerinin artması gibi nedenler etkili oluyor. Özellikle COVID-19 pandemisi sonrası enflasyon ve enerji fiyatlarının artması evsizlik krizini derinleştiriyor.

‘Önce Barınma’ Yaklaşımı Önemli

FEANTSA’dan Rocio Urias Martinez, evsizlik sorunuyla mücadele için öncelikli olarak evsiz çocuklara ve ailelerine istikrarlı barınma koşulları sağlanması gerektiğini belirtti. Uzun vadeli çocuk merkezli barınma politikalarının uygulanması ve evsizlik döngüsünün kırılması için tedbirler alınması önem taşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.