DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fildişi Sahili Ulusal Meclisi Başkanı TBMM’de

Fildişi Sahili Ulusal Meclisi Başkanı TBMM’de

ABONE OL
Nisan 25, 2024 21:17
Fildişi Sahili Ulusal Meclisi Başkanı TBMM’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurtulmuş ve Bictogo Türkiye-Fildişi Sahili İlişkilerini Değerlendirdi

Fildişi Sahili Ulusal Meclisi Başkanı Adama Bictogo, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’na katılmak üzere Ankara’da bulunuyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret eden Bictogo, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile bir araya geldi. İki lider, Türkiye-Fildişi Sahili ilişkilerini değerlendirdi.

Türkiye’nin Afrika Açılımı ve İlişkilerde Kazan-Kazan Prensibi

Mehmet Ali Şahin, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle olan ilişkilerini “Afrika açılımı” çerçevesinde geliştirdiklerini ve bu ilişkileri kazan-kazan prensibi üzerine oturttuklarını vurguladı. İki ülke arasında ticaret, tarım, enerji ve savunma sanayiinde yapılacak işbirliklerinin her iki tarafın da menfaatine olduğunu belirtti.

İşbirliği Protokolü ve Parlamentolar Arası İşbirliği

Heyetler arası toplantının ardından TBMM ve Fildişi Sahili Ulusal Meclisi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokolle, iki ülke ve halkları arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çeşitli alanlarda parlamenter işbirliği sağlanacak. Kurtulmuş, Bictogo ve beraberindeki heyet ile 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan alana geçti ve buraya karanfil bıraktı.

Fildişi Sahili’nin Türkiye’ye Daveti

Adama Bictogo ise Türkiye’de bulunmaktan memnuniyetini dile getirerek, Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Ouattara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşılıklı ziyaretlerinin iki ülke ilişkilerini artırdığını söyledi. Bictogo, Türk iş insanlarını enerji ve tarım alanında çalışmalar yapmak üzere ülkelerine davet etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.