DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filistinli Esirler İsrail Askerleri Tarafından Gözaltına Alınıyor
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Filistinli Esirler İsrail Askerleri Tarafından Gözaltına Alınıyor

Filistinli Esirler İsrail Askerleri Tarafından Gözaltına Alınıyor

ABONE OL
Ekim 4, 2024 18:11
Filistinli Esirler İsrail Askerleri Tarafından Gözaltına Alınıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistinli Esirler Cemiyeti, İsrail Askerlerinin El-Halil Kentinde 35 Filistinliyi Gözaltına Aldığını Açıkladı.

İsrail Askerleri Gözaltına Alınan Bazı Filistinlileri Serbest Bıraktı

Filistinli Esirler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, işgalci İsrail askerlerinin El-Halil kentinin Beyt Emir beldesinde şu ana kadar 35 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. Açıklamada, İsrail askerlerinin gözaltına alınanların bazılarını soruşturmaya tabi tuttuktan sonra serbest bıraktığı kaydedildi.

Ev Baskınları ve Aramalar Devam Ediyor

Filistinli aktivist Muhammed Ayan Avad, İsrail askerlerinin sabah saatlerinde beldenin birçok mahallesine baskın düzenlediğini, onlarca evde arama yaptığını söyledi. Bu olaylar, İsrail’in Filistinlilere yönelik baskı ve zulmünün bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Filistinlilerin Gözaltına Alınma Sayısı Artıyor

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria’da gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 11 bini 100’ü aştı. Bu durum, Filistin halkının günlük hayatlarının sürekli olarak tehdit altında olduğunu ve haksız yere tutuklanma riskiyle karşı karşıya olduklarını gösteriyor.

Can Kayıpları Devam Ediyor

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 741 Filistinli hayatını kaybetti. Bu trajik olaylar, bölgedeki gerilimin ne kadar yüksek olduğunu ve barışın ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.