DOLAR 32,5678 0.16%
EURO 34,8871 0.62%
ALTIN 2.432,590,00
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fransa’da Protestolar İşe Yaradı: Hükümet Yasa Teklifini Geri Çekti
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Fransa’da Protestolar İşe Yaradı: Hükümet Yasa Teklifini Geri Çekti

Fransa’da Protestolar İşe Yaradı: Hükümet Yasa Teklifini Geri Çekti

ABONE OL
Mart 25, 2023 09:58
Fransa’da Protestolar İşe Yaradı: Hükümet Yasa Teklifini Geri Çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Fransa’da son haftalarda düzenlenen protestolar sonuç verdi. Hükümet, yürürlüğe sokmak istediği yasa teklifini geri çekti.

Hükümetin, polis güçlerine daha fazla yetki veren ve protestoların önlenmesi için sert tedbirler öngören yasa teklifi, Fransızlar tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Ülkenin birçok bölgesinde gerçekleştirilen protestolara binlerce kişi katılmıştı.

Protestoların ardından, hükümet geri adım attı ve yasa teklifini geri çektiğini açıkladı. İçişleri Bakanı, protestoların hükümetin kararını etkilediğini ve halkın taleplerine kulak vermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Protestoların nedeni, polis güçlerinin daha fazla yetki verilmesiyle halkın özgürlüklerinin kısıtlanacağı endişesiydi. Yasa teklifi, polis güçlerine, gösterilere katılan kişilerin yüzlerini kapatmalarını yasaklama, protestoların yer ve zamanını sınırlandırma, polislerin göstericilere müdahale etmeden önce uyarı yapma zorunluluğunu kaldırma gibi düzenlemeler içeriyordu.

Protestoların sonucunda alınan karar, Fransa’da halkın gücünün göstergesi oldu. Fransızlar, demokratik haklarını savunmak için sokaklara çıkmaktan çekinmeyeceklerini bir kez daha göstermiş oldular.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.