DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazetecilere Yönelik İsrail Saldırıları Devam Ediyor
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Gazetecilere Yönelik İsrail Saldırıları Devam Ediyor

Gazetecilere Yönelik İsrail Saldırıları Devam Ediyor

ABONE OL
Eylül 30, 2024 18:10
Gazetecilere Yönelik İsrail Saldırıları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’de İsrail Saldırıları Sonucunda Ölen Gazeteci Sayısı 174’e Ulaştı

Gazze Şeridi’nde, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden İsrail ordusunun saldırıları sonucunda öldürülen gazetecilerin sayısı 174’e yükseldi. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İngilizce yayın yapan birkaç medya kuruluşunda çalışan gazeteci Vefa Ali el-Adeyni’nin de saldırılar sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.

Uluslararası Topluma İsrail’e Karşı Adımlar Atma Çağrısı

Gazze’deki hükümet, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde gazetecileri hedef almasını sert bir dille kınayarak, gazetecilerin öldürülmesinden İsrail yönetiminin sorumlu olduğunu vurguladı. Ayrıca, uluslararası topluma ve medya ile ilgili kuruluşlara seslenilerek, “Filistinli gazetecilerin öldürülmesini durdurmak için İsrail’e karşı caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve işlediği suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanması” çağrısında bulunuldu.

İsrail’in Gazetecilere Yönelik Suçlamalar

Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki gazetecileri “Filistinlilerin sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasten öldürdüğünü” belirtiyor. Bu çerçevede, uluslararası camiaya İsrail’in bu saldırılarına karşı güçlü bir tepki verme çağrısı yapılmıştır.

Bu olaylar, Gazze’deki medya özgürlüğünün ve gazetecilerin güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Gazetecilerin işlerini güvenli bir ortamda yapabilmesi ve haberleri özgürce aktarabilmesi, demokrasinin temel taşlarından biridir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.