DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’ye İnsani Yardım Kutuları Paraşüt Açılmadı, Ölü ve Yaralılar Var
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Gazze’ye İnsani Yardım Kutuları Paraşüt Açılmadı, Ölü ve Yaralılar Var

Gazze’ye İnsani Yardım Kutuları Paraşüt Açılmadı, Ölü ve Yaralılar Var

ABONE OL
Mart 8, 2024 18:06
Gazze’ye İnsani Yardım Kutuları Paraşüt Açılmadı, Ölü ve Yaralılar Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’ye Yardım Kutuları İnsanları Vurdu

Gazze Şeridi’ne yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularının paraşütlerinin açılmaması sonucu bölgede yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine düşmesi sonucu ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Görgü Tanıklarının Aktardığı Bilgilere Göre

Görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre, uçaklardan indirilen insani yardım kutularının paraşütleri açılmadı ve yardımları bekleyen sivillerin üzerine düştü. Kutuların Gazze kentinin kuzeyindeki Şati Mülteci Kampı ve Cela Caddesi bölgelerinde insani yardım bekleyen sivillerin üzerine düştüğü belirtildi.

Hastane Kaynaklarından Gelen Bilgiler

Hastane kaynakları, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerinin havadan bırakılan yardımların inmesini beklerken, paraşütlerin açılmaması nedeniyle hızla düşen kutuların isabet etmesi sonucu ölen ve yaralananların olduğunu belirtti. Yaralılar Gazze kentindeki Şifa ve el-Ehli Baptist Hastanelerine götürüldü.

Uluslararası Yardım Operasyonları

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn son bir haftadır Gazze Şeridi’ne havadan yardım indirilmesine yönelik ortak operasyonlar düzenliyor. Ancak daha önce de atılan yardımların denize düşmesi nedeniyle Filistinliler zor anlar yaşamıştı.

Uluslararası Çağrılar ve Durum

Uluslararası çevreler, Gazze’de acil yardım ihtiyacının arttığını ve ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguluyor. Uluslararası Adalet Divanı kararlarına rağmen yardım miktarının azalması endişe verici olarak nitelendiriliyor. İsrail’in saldırıları sonucu binlerce Filistinli hayatını kaybetti, şehir altyapısı büyük zarar gördü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.