DOLAR 35,6878 0.13%
EURO 37,4911 0.7%
ALTIN 3.178,670,76
BITCOIN 37452181,67%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, Görevden Alınma Kararına İlişkin Açıklama Yaptı
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, Görevden Alınma Kararına İlişkin Açıklama Yaptı

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, Görevden Alınma Kararına İlişkin Açıklama Yaptı

ABONE OL
Aralık 14, 2024 18:28
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, Görevden Alınma Kararına İlişkin Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yoon: Halkım İçin Elimden Geleni Yapacağım

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, başarısız sıkıyönetim ilanı nedeniyle görevden alınması için Meclise sunulan önergenin kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Yoon, aldığı tüm eleştirilere ve desteklere rağmen halkı için elinden geleni yapacağını belirtti.

Yoon, Pervasız Siyasetten Kaçınılması İçin Çağrı Yaptı

Devlet Başkanı Yoon, yaptığı açıklamada siyasi topluma “pervasız siyasetten kaçınılması” çağrısında bulundu. Yoon, halkla birlikte geleceğe yönelik yolculuğunun devam edeceğini vurgulayarak, şimdilik ara verse de son iki buçuk yıldır halkıyla birlikte olduğunu ve bu desteğin devam edeceğini ifade etti.

Muhalefet Partileri Önergeyi Meclise Sundu

Güney Kore’de muhalefet partileri, Yoon’un 3 Aralık gecesi başarısız sıkıyönetim ilanı sonrasında görevden alınması için Meclise yeni bir önerge sundular. Bugün yapılan oylama sonucunda önerge kabul edildi ve Yoon’un görevden alınması yönünde karar alındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.