DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0836 -0.14%
ALTIN 2.301,021,05
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güngör Dirim’in Oğlu Alper Dirim MHP’den Aday Adayı
  • Haber Ab
  • Yaşam
  • Güngör Dirim’in Oğlu Alper Dirim MHP’den Aday Adayı

Güngör Dirim’in Oğlu Alper Dirim MHP’den Aday Adayı

ABONE OL
Mart 29, 2023 14:44
Güngör Dirim’in Oğlu Alper Dirim MHP’den Aday Adayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alper Dirim, 1 Eylül 1977 tarihinde Tokat’ın Niksar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türk-İslam ülküsü ve kızılelma sevdasına aşık, ülkede siyaset yapmanı zor olduğu 80li yıllarda MÇP’nin Niksar’da teşkilatlanmasına öncülük eden Güngör Dirim’in; namı değer Foto Güngör’ün oğludur.

İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimlerini memleketi Niksar’da tamamlayan Dirim, 2001 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin Resim-İş Öğretmenliği bölümünden yüksek dereceyle mezun oldu. Aynı yıl başladığı öğretmenlik mesleğine halen devam eden Alper Dirim, memleketi olan Tokat’ın Niksar ilçesinde 7000’e yakın öğrenciyi mezun etmiştir. Alper Dirim, şimdilerde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Yüksek Lisans yapmaktadır.

Kişisel gelişime önem veren Alper Dirim; sosyal duygusal ve bilişsel gelişim, dijital girişimcilik, bilgi işlemsel düşünme becerisi, afet eğitimi, afet sonrası ruh sağlığı, bağımlılıkla mücadele, öğretimsel liderlik, fikri ve sınai mülkiyet hakları, iklim ve çevre eğitimlerini tamamlamış ve sertifika almıştır.

2012 yılında “NİK-AKM İnşaat” adlı aile şirketini kurdu. Halen faaliyetlerine devam etmekte olan şirkette, kamu ihalelerine girmemek ve devlet işi almamak vazgeçilmez kuraldır. Şimdiye kadar yaklaşık 2000 kişiye iş imkânı sağlayan NİK-AKM İnşaat, 1000’den fazla konut yaparak teslim etmiştir. NİK-AKM İnşaat aktif olarak bünyesinde 3’ü teknik personel olmak üzere 150 kişiye istihdam sağlamaktadır.

“Biz kazanalım, halk kazansın” felsefesi üzerine kurduğu şirket aracılığıyla şimdiye kadar; 350 öğrenciye burs vermiş, babası adına Güngör Dirim Şifa Camii ve annesi adına Gülseren Dirim 4-6 Yaş Kuran Kursu yaptırmıştır. Bölgedeki Cem Evlerine her zaman maddi ve manevi destek sağlayan Dirim, Devlet Hastanesi, Okullar, Askeriye, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, AFAD, Kızılay gibi birçok kuruma maddi yardımlarda bulunmuştur. Çok sayıda sivil toplum kuruşlarına ve yöresel spor kulüplerine ve Kadim Yurtlar Derneği aracılığıyla Türk coğrafyasına maddi yardımda bulunan Dirim, çevresinde hayırsever kişiliği ile tanınmaktadır.

İş adamı olmasına rağmen vatanını ve milletini her daim seven, etik ve ahlak değerleri her zaman ön planda tutan hayırlı nesiller yetiştirmede kutsallığına inandığı öğretmenlik mesleğinden hiçbir zaman vazgeçmeyen Dirim; ilk öğretmeni olan babası Güngör Dirim’den öğrendiği kızılelma sevdasına bağlı bir Türk milliyetçisi ve bayrak sevdalısıdır. Milliyetçi Çalışma Partisi Niksar kurucu başkanlığını yapmış bir babanın çocuğu olarak siyasete çok küçük yaşlarda başlayan Alper Dirim, ülkücü olmak şuurunu çok küçük yaşlarda başta babası namı diğer Foto Güngör’den ve Ülkü Ocaklarından öğrenmiştir. 2001-2022 tarihleri arasında yaklaşık 12 yıl Niksar Ülkü Ocakları’nda yöneticilik görevi şerefine nail olmuştur. Ülkü Ocakları ve parti teşkilatlarından hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Dirim, davasından ve partisinden hiçbir zaman taviz vermeyen, dik duruşlu bir ülkücüdür.

Milletvekili olmak istemesinin temelinde; “Önce ülkem ve milletim, sonra partim” anlayışı ile sevdalısı olduğu memleketi Tokat’a ve Tokatlılara hizmet etmek ülküsü yatmaktadır. Bu ülküsünü gerçekleştirirken ilkesi ise; kutuplaştırıcı siyasetten uzak durmak ve kimseyi ötekileştirmeden toplumun her kesimine eşit ve adaletli hizmet vermektir.

Partisini ve kendini en iyi bu şekilde temsil edeceğini ve seçmene karşı temsil görevini yerine getireceğine inanan Alper Dirim, 28.Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Aday Adayıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.