DOLAR 32,3459 0.23%
EURO 35,0680 -0.18%
ALTIN 2.306,491,29
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GÜZEL MÜHENDİS OYUNCU OLUYOR…

GÜZEL MÜHENDİS OYUNCU OLUYOR…

ABONE OL
Nisan 21, 2023 20:09
GÜZEL MÜHENDİS OYUNCU OLUYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Basım Teknoloji son sınıf öğrencisi Ecem Demirtaş üniversite döneminde gösterdiği başarısını setlere taşıyor. 16 yaşından itibaren oyunculuk hayali adına bir çok eğitim alan Demirtaş, önümüzdeki günlerde Türkiye’nin alanında en başarılı yapımcıları bir araya gelerek mesleğe adım atma heyecanı yaşıyor. Yeteneği dışında güzelliği ile de dikkatleri üzerine çeken Ecem Demirtaş dizi ve film sektörüne girişiyle birlikte adından sıkça söz ettirecek bir isim. Demirtaş oyunculuğa olan merakını, hedeflerini ve bir çok önemli açıklamayı Breaking News Turkey’den Savaş Uğurlu’ya cevapladı.

Breaking News; Bize kendinizden bahsedermisiniz?

Ecem Demirtaş: 21 yaşındayım, istanbul da yaşıyorum, mühendislik fakültesi son sınıf öğrencisiyim oyunculukla profesyonel ilgileniyorum.

Breaking News: Oyunculuk alanında milyonlarca insan sektöre girmek için uğraşıyor çaba sarf ediyor. Siz kendinizi bu konuda onlardan farklı nasıl görüyorsunuz?

Ecem Demirtaş: Evet bunun bilincinde olan bir bireyim tabi ki istemek çok önemli bir faktör, başarmanın yarısıdır ama oyuncu olmak için istemek yeterli değil bunun arkasını doldurabilecek bilinçte olmalıyız o bilincin bu sorumluluğunun öneminin farkındayım eğitimlerime hayatım boyunca devam edeceğim. Kendimi geliştirmeye yeniliklere her zaman açığım ve herkes ister birbirimizden diğer isteyen arkadaslarla farkımız yok Farklı olan fark yaratır ve hakketiği değeri alacaktır o ışığı yaymak önemli ve ben bunu yaptığımı düşünüyorum.

Breaking News: Sizleri oyunculuk alanında diğerlerinden ayırt edecek alanlar neler?

Ecem Demirtaş: Azimliyim, vazgeçmek pes etmek bana göre değil, kendimi geliştiriyorum ve yaşamım boyunca devam edeceğim buna, deneyimli kişilerin fikirlerini önemsiyorum eksiğim varsa kapatmaya veya kendimi sınırlarımın konfor alanımın dışına itmeye çalışıyorum en önemlisi bu işe gönülden bağlıyım.

“OYUNCULUK DONANIM GEREKTİRİR”

Breaking News: Herkes oyuncu olabilirmi?

Ecem Demirtaş: Bu soruya cevabım hayır herkes olabileceğini düşünür ama olamaz, oyunculuk donanım gerektirir sadece dış görünüşle ya da sadece yetenekliyim diyip eğitimi aksatırsak bir şeyleri eksik bırakmış oluruz öncelikle ben bu işi gerçekten istiyor muyum diye sormalıyız gerekliliklerini bilmeli uygunluğumuzu yani bu iş için yeterliliğimizden bahsediyorum bunu ölçmeliyiz gerçekten gönülden bağlı olarak laf olsun diye değil bu işi yapacaksak gerekli sorumluluklarımızı bilmeli eksiklerimizi tamamlamak için eğitimimizi almalıyız.

Breaking News: Sizin meslekte iyi bir yere gelmek adına ne gibi çabalarınız oldu?

Ecem Demirtaş: Çeşitli oyunculuk eğitimleri tiyatro eğitimleri aldım, workshoplara katıldım, diksiyon eğitimi, aldım duruş zarafet eğitimi aldım, kendimi hem oyunculuk anlamında hemde kişisel olarak yetiştirmeye çalışıyorum. Dil eğitimi, egzersiz, mental sağlık, planlama, stres yönetimi hepsini kendime katmaya çalışıyorum en önemlisi sürekliliktir ve rehavete kapılmamak olumsuzlukları görmezden gelmek önüne bakmak bunlar bence önemli.

Breaking News: Sektörde kimleri örnek alıyorsunuz?

Ecem Demirtaş: Açıkçası kendime örnek olarak aldığım birileri yok diyebilirim. İlham kaynağım beynim benim için, ama oyunculuğunu beğendiğim takdir ettiğim isimler arasında aklıma ilk gelen haluk bilginer oldu sadece yeteneğiyle değil duruşu ile örnek bir oyuncu çünkü oyuncu olabilmek bir bütündür karakterinle davranışlarınla duruşunla birde yetenekliysen hepsi birleşince başarısız olmanın imkanı yok.

Breaking News: Mesleğe yeni girecek birisi olarak Size göre iyi bir oyuncu olmak için beler yapılması gerekiyor?

Ecem Demirtaş; Öncelikle her alanda olduğu gibi bu sektör içinde öncelikle profesyonel olarak eğitimlerini almalı teknik açıdan kendimizi kendimizin en üst noktasına çıkarmalıyız sonrasında önemli olan edindiğimiz teknik bilgilerin kendimizle üzerine koyarak sıkı bir şekilde çalışmalıyız kendimizi sürekli geliştirmeliyiz oyunculuk sonsuz bir deniz gibidir oldum hiç bir zaman dememeliyiz her zaman daha nasıl iyisini yapabilirim diyerek sınırlarımızın dışında çıkmalıyız disiplinli olmak bu noktada çok önemli bir husus

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.