DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hacızade, Mirzoyan’ın Açıklamalarına Yanıt Verdi
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Hacızade, Mirzoyan’ın Açıklamalarına Yanıt Verdi

Hacızade, Mirzoyan’ın Açıklamalarına Yanıt Verdi

ABONE OL
Mart 7, 2024 18:06
Hacızade, Mirzoyan’ın Açıklamalarına Yanıt Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hacızade: “Ermenistan’ın Açıklamaları Gerçeği Yansıtmıyor”

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Hacızade, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’ın Antalya Diplomasi Forumu’nda yaptığı açıklamalara yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Hacızade, Ermenistan Dışişleri Bakanı’nın uluslararası toplumu yanıltmaya yönelik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu tür iddiaların üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Mirzoyan’ın İlkeleri İhlal Ettiğini İddia Etti

Hacızade, Mirzoyan’ın egemenlik ve toprak bütünlüğünün karşılıklı olarak tanınması ve sınır belirlenmesi konularında 1991 Almatı Bildirgesi’ne vurgu yaptığını hatırlattı. Mirzoyan’ın ülkesinin bu ilkeleri 30 yıldan fazla bir süredir ihlal ettiğini iddia eden Hacızade, Ermenistan’ın 2. Karabağ Savaşı sonrasında dahi işgalci rejimi desteklediğini ve Azerbaycan topraklarından çekilmediğini vurguladı.

“Ermenistan Uluslararası Yükümlülüklere Uymalıdır”

Hacızade, Ermenistan’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik iddialarının gerçeklerle çeliştiğini belirtti. Ayrıca Ermenistan’ın ulaşım hatlarının açılmasını engellediğini ve bölgede işbirliğine katkı sağlamayan popülist beyanlarda bulunduğunu ifade etti. Hacızade, Ermenistan’ın uluslararası yükümlülüklere uyması ve barış sürecine fiilen katkıda bulunması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.