DOLAR 32,3898 -0.11%
EURO 34,5938 -0.65%
ALTIN 2.383,90-2,09
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hamas, Erdoğan’ın Filistin Mücadelesini Övdü

Hamas, Erdoğan’ın Filistin Mücadelesini Övdü

ABONE OL
Nisan 17, 2024 18:08
Hamas, Erdoğan’ın Filistin Mücadelesini Övdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas, Erdoğan’ın Filistin Mücadelesine Destek Verdi

Hamas, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin halkının özgürlükleri ve topraklarını kurtarmak amacıyla verdiği mücadeleyi savunması ve aldığı tutumu övgüyle karşıladı.

Kuvâyi Milliye Benzetmesi

Hamas, Erdoğan’ın AKP TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmanın ardından yazılı bir açıklama yaparak, “Kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin halkına, özgürlük ve topraklarını kurtarma amacıyla verdiği mücadelesindeki tutumlarını çok değerli gördüklerini” belirtti. Ayrıca Hamas, Erdoğan’ın “Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvayi Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur” sözlerini takdirle karşıladıklarını ve bundan gurur duyduklarını ifade etti.

Cesur Bir Ses

Hamas’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cesur açıklamaları ve onurlu duruşları, kardeş Türk halkının tarihi ve özgün konumunu somutlaştırmaktadır. Halkımız, Gazze Şeridi’ndeki insanlara yönelik aldığı tutum ve halkın topraklarını özgürleştirme, oraya geri dönüş ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkını destekleme konusundaki mücadelesinde, cesur bir ses olarak bu açıklamaları ezberleyecektir.”

Erdoğan’ın AKP’nin grup toplantısında yaptığı “Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvayi Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur.” sözleri Hamas tarafından olumlu karşılandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.