DOLAR 32,2233 0.05%
EURO 35,0978 0.21%
ALTIN 2.502,850,12
BITCOIN 2139830-0,79%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Programı Açıklaması
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Programı Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Programı Açıklaması

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 21:18
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Programı Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Şimşek’in Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’nin ekonomi programına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyon Hedefi

Bakan Şimşek, açıklamasında enflasyonu tek haneye düşürmeyi programın temel hedefi olarak belirlediklerini vurgulayarak fiyat istikrarının gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı için hayati olduğunu belirtti.

Vergide Yapılan Düzenlemeler

Vergide adaleti güçlendirmek için önemli adımlar attıklarını belirten Bakan Şimşek, asgari ücreti vergi dışı bırakmalarının yanı sıra gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdüklerini, en üst dilimdeki vergi oranını yükselttiklerini, kurumlar vergisi oranını artırdıklarını ve banka ile finans kurumları için daha yüksek vergi oranları belirlediklerini ifade etti.

Alım Gücü ve Refah Artışı

Bakan Şimşek, vatandaşların alım gücünü artırmak için her alanda çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirterek programlarının şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı olduğunu ve ülkenin kendi programı olarak başarıyla uygulandığını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.