DOLAR 32,5393 0.23%
EURO 35,1920 0.66%
ALTIN 2.437,83-0,02
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hindistan ve EFTA Arasında 100 Milyar Dolarlık Ticaret Anlaşması İmzalandı
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • Hindistan ve EFTA Arasında 100 Milyar Dolarlık Ticaret Anlaşması İmzalandı

Hindistan ve EFTA Arasında 100 Milyar Dolarlık Ticaret Anlaşması İmzalandı

ABONE OL
Mart 10, 2024 20:05
Hindistan ve EFTA Arasında 100 Milyar Dolarlık Ticaret Anlaşması İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan ve EFTA Arasında Tarihi Anlaşma

Hindistan ile İzlanda, Liechtenstein, İsviçre ve Norveç’ten oluşan Avrupa Serbest Ticari Birliği (EFTA) arasında 100 milyar dolarlık yatırım öngören ticaret anlaşması imzalandı. Anlaşma, Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal tarafından tarihi bir dönüm noktası olarak nitelendirildi.

Anlaşma Detayları

15 yıl içerisinde EFTA ülkeleri İzlanda, Liechtenstein, İsviçre ve Norveç’ten Hindistan’a 100 milyar dolarlık yatırım yapılması öngörülmektedir. Anlaşma, 1 milyon Hindistanlıya istihdam sağlayacak, teknolojik işbirliği artacak, endüstriyel ihracatta büyüme sağlayacak ve ülkenin tarım ve işlenmiş gıda ihracatını artırmak için tarife imtiyazları içerecektir.

Liderlerin Açıklamaları

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, anlaşmanın Hindistan’ın “açık, adil ve eşitlikçi ticarete bağlılığını simgelediğini” belirtirken, EFTA’dan yapılan açıklamada ise anlaşmanın her iki taraf için ekonomik yararlar ve istihdam olanakları sağlayacağı vurgulandı. Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal da anlaşmanın 15 yıllık sıkı çalışmanın bir ürünü olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.