DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hizbullah İsrail Askeri Noktalarına Füzeli Saldırılar Düzenledi
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Hizbullah İsrail Askeri Noktalarına Füzeli Saldırılar Düzenledi

Hizbullah İsrail Askeri Noktalarına Füzeli Saldırılar Düzenledi

ABONE OL
Mart 29, 2024 18:06
Hizbullah İsrail Askeri Noktalarına Füzeli Saldırılar Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hizbullah, İsrail’e Yönelik Saldırıları Açıkladı

Hizbullah hareketi, Lübnan’ın güneyinden İsrail’in sınır üzerinde yer alan askeri noktalarına İran yapımı Falag ve Burkan füzeleriyle saldırılar düzenlediğini duyurdu. Hizbullah, İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği yeni saldırılar hakkında açıklama yaptı.

Hedef Alınan Noktalar

Açıklamada, Lübnan’a ait ancak İsrail işgali altındaki Şebaa Çiftliklerinde yer alan Zibdin askeri mevziisinin ikinci defa Falag füzesi ile vurulduğu kaydedildi. Ayrıca, İsrail’in Branit’teki 91. Tugay üssünün Burkan füzesi ile Hunin Kalesindeki askeri mevzinin ise topçu atışlarıyla hedef alındığı aktarıldı.

Ölü ve Yaralılar

Hizbullah ayrıca, Lübnan’ın güney sınırındaki çatışmalarda 7 mensubunun daha öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023’ten beri sınırda yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 262’ye yükseldi. Çatışmalarda ayrıca, 53 Lübnanlı sivil, 14 Emel Hareketi, 13 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 7 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri öldü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.