DOLAR 32,3865 -0.17%
EURO 34,8276 0.16%
ALTIN 2.439,700,06
BITCOIN 2039693-1,55%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hollanda’da Ötanazi Uygulamalarında Artış

Hollanda’da Ötanazi Uygulamalarında Artış

ABONE OL
Nisan 6, 2024 17:08
Hollanda’da Ötanazi Uygulamalarında Artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar 2023’te 138 Ötanazi Raporu Olduğunu Açıkladı

Hollanda’daki uzmanlar, 2023 yılında 138 ötanazi raporu olduğuna dikkat çekerek, bu rakamın 2022’deki 115 vakaya kıyasla %20’lik bir artışı temsil ettiğini belirttiler. Ayrıca, bu sayı 2019’dan bu yana iki katından fazla bir artışı gösteriyor.

Ötanazi Uygulamalarında Genişleyen Skala

2002 yılındaki yasallaşmadan bu yana, doktorlar tarafından hastaların ölümlerine yardım edilen vakaların sayısı beş kat arttı. Giderek artan sayıda hasta, fiziksel hastalıktan ziyade psikolojik acı nedeniyle yaşamlarına son veriyor. Geçmişte ağır psikolojik sorunlar nedeniyle gerçekleşen ötanazi vakalarının yüzde 75’i Ötanazi Uzmanlık Merkezi’ndeki uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilirken, artık pratisyen hekimlere ve psikiyatristlere de yönelme yaşanıyor.

Psikiyatrist Gerty Casteelen’in Gözünden Durum

Merkezdeki beş psikiyatristten biri olan Gerty Casteelen, yılda ortalama sekiz ötanazi işlemi gerçekleştirdiğini ve tedaviyi gerçekleştiren pratisyen tarafından daha fazla tıbbi “merhamet cinayeti” gerçekleştirilmesinden memnun olduğunu belirtti. Casteelen, hastayı en iyi kendi pratisyeni tanıdığını ve birlikte uzun bir geçmişleri olduğunu dile getirdi.

28 Yaşındaki Zoraya Ter Beek’in Ötanazi Seçimi

28 yaşındaki Zoraya Ter Beek, mayıs ayında psikolojik sıkıntı yaşadığı gerekçesiyle ötanaziyi tercih etmesi pek çok Hollandalıyı şoke etti. Ter Beek, “İyileşmek istedim. Akla gelebilecek her tedaviyi veya ilacı denedim. Ama hiçbir şey işe yaramadı. Doktorların söylediğine göre ‘tedavim bitti’.” dedi.

Geçen ay ilk kez bir hastaya ötanazi uygulayan psikiyatrist Annerieke Luijendijk, genel olarak bu işlemi gerçekleştirme konusunda isteksiz olduğunu belirtirken, psikiyatrik sorunlara farklı açılardan bakılması gerektiğini ve her zaman başka bir tedavi seçeneğinin mevcut olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.