DOLAR 32,3458 -0.05%
EURO 34,9126 0.33%
ALTIN 2.397,510,05
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hüseyin Beyoğlu’nun Belediye Başkanlığındaki Skandallar
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • Hüseyin Beyoğlu’nun Belediye Başkanlığındaki Skandallar

Hüseyin Beyoğlu’nun Belediye Başkanlığındaki Skandallar

ABONE OL
Mart 31, 2024 20:04
Hüseyin Beyoğlu’nun Belediye Başkanlığındaki Skandallar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun İmar Skandalı

31 Mart 2019 seçimlerinde AKP’den Bağlar Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Beyoğlu, imar skandalıyla gündemde. Diyarbakır-Şanlıurfa Bulvarı üzerindeki imarsız arsaların imara açılması ve Bağcılar bölgesindeki arazilerin imar durumunun yükseltilmesi için İmar Dairesine talimat verdiği ortaya çıktı.

Hüseyin Beyoğlu’nun Ticari Faaliyetleri

Beyoğlu’nun, AKP’li eski vekil Ebubekir Bal’a ait imarlı arsanın imar durumunu yükselttikten sonra kat karşılığı müteahhit firmaya konut ve ticari alan olarak sözleşme yaptığı ve plazanın hisselerini düşük bir rakamla satın alarak kızının adına tapuladığı belirlendi. Plazanın bugünkü değerinin 100 milyon liranın üzerinde olduğu ifade ediliyor.

Belediyenin Aile Şirketi Gibi Kullanılması

Beyoğlu, belediyeyi aile şirketi gibi kullanarak eşinin yeğenini göreve getirdi. Yeğeni, rüşvet suçundan cezaevinde bulunuyor. Ayrıca, bir oğlunu belediyede işe aldığı ve baldızını Belediye Başkan Yardımcılığına atadığı da belirtiliyor.

Hüseyin Beyoğlu’nun Geçmişteki Soruşturmaları

Beyoğlu, sahte imza ve kaşelerle usulsüz arsa satışları, asfalt ve araç kiralama ihalelerinde usulsüzlük yapmak, rüşvet almak, imar kirliliğine neden olmak gibi suçlamalarla karşı karşıya kalmış ve cezalar almıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.