DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Illegal İçerik Kullananlara Uyarı!

Illegal İçerik Kullananlara Uyarı!

ABONE OL
Mart 9, 2024 21:06
Illegal İçerik Kullananlara Uyarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar Uyarıyor: Yasal Olmayan Platformlar Adli Soruşturmaya Yol Açabilir

Avukat Müge Doğan, yasal olmayan platformlardan film, dizi veya maç izleyenleri hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini vurguluyor. İnternet üzerinden illegal yayın yapan ve bu yayınları kullananlar Ceza Kanunu’na göre suç işlemiş olabilir.

Kaçak IP TV Kullananlar Dikkat!

Kaçak IP TV hizmeti veren firmalar, ödemeleri genellikle IBAN üzerinden alıyor. Uzmanlar, bu tür ödemelerin terör ya da suç örgütleriyle bağlantılı olabileceği uyarısında bulunuyor. Paranın hangi amaçla kullanılacağını bilmeden yapılan ödemeler, kullanıcıları adli soruşturmalarla karşı karşıya bırakabilir.

Avukat Doğan, bu tür durumlarda kullanıcıların savcı karşısında hesap verebileceğini belirtiyor. Ödemelerin izlenmesi sonucunda para akışının terör örgütleriyle ilişkilendirilmesi durumunda, ödemeyi yapanlar da suçlu konumuna düşebilir.

Uyarı: Yasal olmayan platformlardan hizmet alan ve ödeme yapan kişilerin adli sonuçlarla karşılaşmamak için dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.