DOLAR 32,3554 -0.02%
EURO 34,7886 -0.02%
ALTIN 2.394,04-0,10
BITCOIN 19215402,91%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Yaptığı Hava Saldırısını Kınadı
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Yaptığı Hava Saldırısını Kınadı

İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Yaptığı Hava Saldırısını Kınadı

ABONE OL
Nisan 14, 2024 18:05
İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Yaptığı Hava Saldırısını Kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın Saldırısını Kınadı

İngiltere Başbakanı Sunak, sosyal medya platformu X’ten İran’ın İsrail’e hava saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, bu saldırıyı “tehlikeli ve gereksiz tırmanış” olarak nitelendirerek, en güçlü şekilde kınadığını belirtti.

Uluslararası Koordinasyonla Saldırı Engellendi

Sunak, ülkesinin İran’ın saldırısını engellemek amacıyla uluslararası koordineli çabada yer aldığını vurgulayarak, “Uluslararası koordinasyon sayesinde bu füzelerin neredeyse tamamı engellenerek hayat kurtarıldı.” açıklamasını yaptı. RAF’ın bölgeye ilave uçaklar gönderdiğini doğrulayarak, “Uçaklarımızın bir dizi İran saldırı uçağını düşürdüğünü teyit edebilirim.” dedi.

İngiltere, Soğukkanlılıkla Durumu Yatıştırmak İstiyor

Başbakan Sunak, halihazırda soğukkanlılığın hakim olmasının önemine vurgu yaparak, ülkesinin durumu yatıştırmak için müttefikleriyle çalışacağını belirtti. İngiltere, RAF’a ait ilave jetleri Orta Doğu’ya konuşlandırdığını açıklamıştı.

İran-İsrail Gerilimi

İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından gerginlik artarken, İsrail’in saldırılara karşılık vereceğini duyurduğu biliniyor. İran, dün İsrail’e yaptığı saldırılarda hava savunma sistemlerince önlendiğini, ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.