DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnternet ve Mobil Dolandırıcılık Vakalarıyla Mücadelede Alınması Gereken Önlemler
  • Haber Ab
  • Ekonomi
  • İnternet ve Mobil Dolandırıcılık Vakalarıyla Mücadelede Alınması Gereken Önlemler

İnternet ve Mobil Dolandırıcılık Vakalarıyla Mücadelede Alınması Gereken Önlemler

ABONE OL
Ekim 12, 2024 20:11
İnternet ve Mobil Dolandırıcılık Vakalarıyla Mücadelede Alınması Gereken Önlemler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sahte İnternet Siteleri ve Güvensiz Alışveriş Platformları

Sahte internet siteleri ve güvensiz alışveriş platformları üzerinden yapılan dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunmalı, alışveriş yapmadan önce sitenin güvenilirliği araştırılmalıdır.

Kişisel Bilgi Manipülasyonu

Kişisel bilgilerin manipülasyon yoluyla ele geçirilmesi durumunda, SMS, e-posta veya sosyal medya yoluyla gelen mesajlara dikkat edilmeli, bilgiler paylaşılmamalıdır.

Zararlı Yazılımlar ve Bilgi Hırsızlığı

Zararlı yazılımlar yükleyerek veri hırsızlığı yapılması gibi durumlarla karşılaşıldığında, bilgisayar ve mobil cihazlara güvenlik yazılımları yüklenmeli ve düzenli olarak güncellenmelidir.

Doğrulama ve Güvenlik Duyuruları

Resmi iletişim kanallarını kullanarak doğrulama yapılması ve bankaların güvenlik duyurularının takip edilmesi gerekmektedir, ayrıca kişisel bilgilerin güncel kalması için bu duyurularda yer alan uyarılar dikkate alınmalıdır.

Uygulama İzinleri ve Şifre Güvenliği

Uygulamaların istediği izinlerin dikkatlice kontrol edilmesi ve bankacılık uygulamalarında kullanılan şifrelerin diğer platformlarda paylaşılmaması önemlidir, ayrıca güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama indirilmemelidir.

Yukarıdaki önlemlere dikkat edilerek, internet ve mobil dolandırıcılık vakalarının önüne geçilebilir ve kişisel bilgilerin güvenliği sağlanabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.