DOLAR 32,5973 0.34%
EURO 34,7999 0.13%
ALTIN 2.513,361,18
BITCOIN 20932481,65%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İş İnsanı İbrahim Kocademir: İnşaat Sektöründe Müteahhit ve Tedarikçiler Tek Platformda Olmalı
  • Haber Ab
  • Yaşam
  • İş İnsanı İbrahim Kocademir: İnşaat Sektöründe Müteahhit ve Tedarikçiler Tek Platformda Olmalı

İş İnsanı İbrahim Kocademir: İnşaat Sektöründe Müteahhit ve Tedarikçiler Tek Platformda Olmalı

ABONE OL
Nisan 18, 2023 11:36
İş İnsanı İbrahim Kocademir: İnşaat Sektöründe Müteahhit ve Tedarikçiler Tek Platformda Olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnşaat sektörü başta olmak üzere birçok sektörde çalışmaları bulunan, yenilikçi projelere dahil olarak çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdüren İş İnsanı İbrahim Kocademir, inşaat sektöründe müteahhit ve tedarikçilerin tek bir platformda olması gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kocademir, “Tedarik zincirinin sorunsuz bir şekilde ilerliyor olması son derece önemli. Tedarikte herhangi bir sorun ortaya çıkması, işlemlerin beklenilen zamandan çok daha geç bitmesine neden olabilir. Bu noktada dijital dünyanın gücünden yararlanmalıyız. Müteahhit ve tedarikçileri tek platformda bir araya getirmenin, etkili çözümler arasında yer aldığına inanıyorum.” ifadelerinde bulundu.

İnşaat sektöründe dikkat çeken çalışmalarıyla sektöre önemli katkılarda bulunan Kocademir, “Dijital dünya bizlere her anlamda büyük kolaylıklar sunuyor. Bu kolaylıkların her biri, zamandan tasarruf etmemizi sağlıyor. Dolayısıyla daha fazla dijitale yönelmeliyiz. Ancak bu şekilde çağın gereksinimlerine cevap verebiliriz.” dedi.

Dijitalleşme, Zaman ve Maliyetten Tasarruf Sağlıyor

Artık pek çok sektörde dijitalleşmenin ön plana çıktığını, bu nedenle teknolojinin sunduğu imkanlardan çok daha fazla yararlanılması gerektiğini belirten İbrahim Kocademir, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Özellikle son dönemlerde teknolojik gelişmişlik en üst seviyeye ulaşmış durumda. İnşaat sektöründe 3D modellemeler, akıllı betonlar başta olmak üzere birçok özel ekipman kullanılıyor. Ayrıca müteahhit ve tedarikçilerin aynı platformda yer almasını sağlayan uygulamalar da geliştirildi. İstenilen malzemeye en kısa sürede ulaşmak ve zamandan tasarruf etmek olanaklı.”

Tedarik Zincirinin Sorunsuz Bir Şekilde İlerlemesi Son Derece Önemli

İnşaat sektöründe sistematik çalışmanın son derece önemli olduğunu belirten İbrahim Kodacemir, tedarik zincirinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesinin de değerli olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Bir inşaatın başlaması için gerekli olan ürünlerin tamamı temin edilmeli. Tedarik sırasında yaşanan gecikme, işlemlerin çok daha geç bir şekilde sonuçlanmasına neden olacaktır. Bu durum, farklı sorunlara da neden olabilir. Dolayısıyla müteahhit ve tedarikçi arasındaki iletişim oldukça sistematik bir şekilde ilerlemeli. Bu noktada teknolojinin gücünden yararlanılması gerektiğini düşünüyorum. Zaman ilerledikçe bu konuda çok daha büyük ve önemli atılımlar yapılacaktır. Biz de teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.