DOLAR 32,3962 0.1%
EURO 34,7774 -0.06%
ALTIN 2.393,65-0,12
BITCOIN 19252103,03%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İspanya’da Altın Vize Uygulaması Kaldırılabilir
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İspanya’da Altın Vize Uygulaması Kaldırılabilir

İspanya’da Altın Vize Uygulaması Kaldırılabilir

ABONE OL
Nisan 8, 2024 18:07
İspanya’da Altın Vize Uygulaması Kaldırılabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanchez, Bakanlar Kurulu’nda Alınacak Kararı Duyurdu

İspanya Başbakanı Sanchez, Sevilla’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, 9 Nisan’da düzenlenecek Bakanlar Kurulu toplantısında Altın Vize uygulamasının kaldırılacağını açıkladı. Altın Vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik kararın alınacağını belirten Sanchez, konuya ilişkin detayları paylaşmadı.

Hedef Konut Fiyatlarını Kontrol Altına Almak

Altın Vize uygulamasının etkisiyle artan konut fiyatlarını kontrol altına almayı amaçlayan İspanya hükümeti, konutun spekülatif bir iş olmadığını ve bir hak olduğunu vurgulayarak gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti. Konut Bakanlığı tarafından hazırlanan raporun yarın Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceği ifade edildi.

Altın Vize Uygulaması ve Şartları

2013’te başlatılan Altın Vize uygulaması, yabancı yatırımcılara kolay oturma izni imkanı sunuyordu. En az 1 milyon euroluk katılım ile İspanyol şirketlerinin hisselerine yatırım yapma, banka hesabında en az 1 milyon euro tutma, iş kurma veya en az 500 bin euroluk gayrimenkul satın alma gibi şartları bulunan uygulama, İspanya’da yaşanan ekonomik kriz döneminde başlatılmıştı.

Altın Vize’den faydalananların yüzde 96’sının gayrimenkul alımıyla bu hakkı elde ettiği belirtilirken, Çin, Rusya, İran, ABD ve Venezuela gibi ülkelerdeki vatandaşların Altın Vize programından en çok yararlananlar arasında yer aldığı biliniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.