DOLAR 34,2248 0.09%
EURO 37,2461 0.06%
ALTIN 2.925,84-0,02
BITCOIN 22921321,40%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Cezaevlerindeki İşkenceye Dikkat Çeken Filistinli Yetkili
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İsrail Cezaevlerindeki İşkenceye Dikkat Çeken Filistinli Yetkili

İsrail Cezaevlerindeki İşkenceye Dikkat Çeken Filistinli Yetkili

ABONE OL
Ekim 6, 2024 18:09
İsrail Cezaevlerindeki İşkenceye Dikkat Çeken Filistinli Yetkili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Esir İşleri Heyeti Başkanı, İsrail’in İşkence Politikalarını Eleştirdi

Filistin Esir İşleri Heyeti Başkanı Faris, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail hapishanelerindeki işkenceye dikkat çekti. Faris, son dönemde yaşanan gerginliklerde İsrail’in esirlere karşı sert politikalar izlediğini vurgulayarak uluslararası toplumu duruma müdahale etmeye çağırdı.

Uluslararası Toplumdan İsrail’e Müdahale Çağrısı

Faris, 7 Ekim’den bu yana 40 Filistinli esirin öldürüldüğünü belirterek, İsrail’in bu durumu “intikam savaşı” olarak niteledi. İşgal devletinin cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele konusunda endişe verici bir tablo çizdiğini dile getiren Faris, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında tutuklama kararı alması gerektiğini savundu.

Filistinlilere Yönelik Artan Baskı ve Şiddet

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının yanı sıra Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik baskı ve şiddetin arttığına dikkat çeken Faris, 742 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 11 bin 100’den fazla Filistinlinin gözaltına alındığını belirtti. İsrail askerlerinin ve yerleşimcilerin Filistin topraklarını gasp ederek saldırılarını sürdürdüğünü ifade etti.

Faris, uluslararası toplumun işgalci İsrail’in bu vahşetini durdurmak için acil ve etkili adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü sonlandırmak için destek çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.