DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail, Hamas ile Esir Müzakerelerinde Anlaşmazlık Yaşadı
  • Haber Ab
  • Dünya
  • İsrail, Hamas ile Esir Müzakerelerinde Anlaşmazlık Yaşadı

İsrail, Hamas ile Esir Müzakerelerinde Anlaşmazlık Yaşadı

ABONE OL
Mart 4, 2024 18:07
İsrail, Hamas ile Esir Müzakerelerinde Anlaşmazlık Yaşadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Hamas’tan Gelen Talebi Reddetti

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, İsrail’in savaş kabinesi, Başbakan Netanyahu’nun Hamas’a İsrailli esirler karşılığında serbest bırakılacak Filistinli esirlerin listesini talep etmesine itiraz etti. Hamas’tan gelen bu şartı reddeden savaş kabinesi, talebin görüşmelerin ilerleyen aşamalarında ele alınabileceğini belirtti.

Müzakereler Devam Edecek

Mısır, ABD, Hamas ve Katar’ın katılımıyla Kahire’de yürütülen müzakerelerin ilk günü sona erdi. Taraflar arasındaki görüş ayrılıklarını gidermeyi amaçlayan ara bulucular, görüşmelere devam edilmesi için çaba sarf ediyor.

Esirlerin Durumu

Kassam Tugayları, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürdüğü İsrailli esir sayısının 70’i aştığını açıkladı. Gazze Şeridi’nde toplamda 136 İsrailli esir bulunduğu belirtiliyor.

Son Durum

İsrail ve Hamas arasındaki müzakerelerdeki anlaşmazlık devam ederken, ABD medyası Joe Biden yönetimi ile İsrail arasında 6 haftalık ateşkes şartları konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi. Ancak Hamas’ın cevabı bekleniyor.

Çatışmaların 24 Kasım 2023’te 4 günlük “insani ara” ile durdurulduğu ve 81 İsrailli ile 240 Filistinli esirin karşılıklı olarak serbest bırakıldığı belirtildi. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi hala hapsetmeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.